NPO kanalında yayınlanan Jenik programına konuk olan Denk Milletvekili Tunahan Kuzu, “allochtoon” ve “autochtoon” kelimelerinin anlamlarını ve toplumdaki yerlerini değerlendirdi.

Şuanda Hollanda'da doğup büyüyen göçmen kökene sahip kişilerin varlığından bahseden Denk Milletvekili Tunahan Kuzu, sözlük anlamı ile “autochtoon” kelimesinin “aynısından” ve “allochtoon” kelimesinin de “farklısı” anlamına geldiğini ama bu kelimeleri jenerasyonlar için kullanılşdığına vurgu yaptı. “şuanda buraya gelmiş burada çocukları doğmuş bir jenerasyondan da bahsedildiğini belirten Kuzu, “bu insanları yabancı ve yerli olarak bir kenara iteklemek bizim hepimizi eşit görmememize neden olur” dedi.

Jelink program sunucusunu sorduğu soruya “peki ne diyebiliri?” sorusuna cevap veren Tunahan Kuzu “çok renkli Hollanda’da Hollandalı Surinamlı, Hollandalı Faslı, Hollandalı Türk diyebiliriz” dedi.

İşte Tunahan Kuzuya yöneltilen sorular ve cevapları:

DENK bij Jinek: het woord allochtoon

Het woord allochtoonDe letterlijke betekenissen van de woorden autochtoon en allochtoon betekenen ‘van hetzelfde’ en ‘van het ander’. We hebben inmiddels te maken met een generatie die in Nederland is geboren en getogen. Tevens hebben we te maken met een generatie van ook hun kinderen die in Nederland zijn geboren. En die mensen wegstoppen in hokjes allochtoon en autochtoon zorgen er niet voor dat wij ons allemaal gelijkwaardige Nederlanders voelen.Bij de inclusieve samenleving is het ook zaak om inclusief taalgebruik te hebben. Dat kan door kleurrijk Nederland gewoon Surinaamse-Nederlanders, Antilliaanse-Nederlanders, Marokkaanse-Nederlanders, Indonesische-Nederlanders, Turkse-Nederlanders of gewoon NEDERLANDERS te noemen. Zo behouden wij de gezamenlijke identiteit en dat zit hem in het staatsburgerschap zijn van Nederland.

Posted by Denk NL on 25 Ağustos 2015 Salı


© SONHABER.NL