PvdA partisinin entegrasyonla ilgili duruşuna '' parti Hollandalı Türklere açıklama borçlu '' ifadesini kullanan Hamit Karakuş'a Roermond belediye meclis üyesi Selami Coşkun'dan aynı soru yöneltildi.

Partinin Türk gençlerini zan altında bırakan gerçeği yanıstmayan DEAŞ araştırması açıklandığı ve Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk'ün PvdA'dan ayrıldıkları dönemde Hamit Karakuş'un neden sessiz kaldığını belirten Selami Coşkun, '' partiden açıklamaya bekleyen Karakuş öncelikle kendi tavırlarıyla ilgili Holandalı Türklere karşı sorumluluğunu yerine getirmelidir '' sözlerine yer verdi.

Daha önceki yazısında Sosyal İşler ve Çalışma Balanı Lodewijk Asscher'ın parti liderliğine aday olmasını eleştiren Selamı Coşkun '' vatandaşlar arasında ayrım yapan, görevini kötüye kullanan biri benim liderim olamaz '' demişti.

Selami Coşkun, geçtiğimiz yıllarda yine gerçeği yansıtmayan bir araştırma sonucu Rotterdam Feyenoord belediye başkanlığında görev alan Seyit Yeyden'in istifaya zorlandığında da Hamit Karakuş'un çekingen davrandığını belirtti.

Türk STK ve kuruluşlarınn delil ve geçerli bir sebep olmadan araştırılması gerektiğini savunan Asscher'a Karakuş'un neden tepki göstermediğini soran Selami Coşkun, ''ülkede Hollandalı Türkler üzerinden oynanan oyunlara karşı sessiz kalan Hamit Karakuş budüne kadar neredeydi ? '' sorusunu yöneltti.

SONHABER.EU