Sağlık sigortası ek primi miktar bu yıl 385 euro olarak belirlendi. Ancak Merkezi Planlama Bürosu CPB önümüzdeki yıllarda sağlık sigortasında yaşanan sorunların ele alınmadığı takdirde eigen risico'nun daha da yükseleceğini belirtti.

SP Milletvekili Renske Leijten, '' eigen risico içim 385 euro ulaşabileceğimiz en yüksek miktar değil mi ? Daha fazla yükselmesini önlemek için sağlık masrafları ile bağlantılı olarak belirlenen eigen risico'nun birbirinden ayrılması gerekiyor. Bu ek primi farklı belirlememiz gerek '' ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Schippers açıklamasında Leijten'e katılmadığını ve sağlık masraflarının ödenebilir olduğu takdirde bunun eigen risico'ya da yansıyacağını belirtti.

CPB, 2017 ile 2021 yılları arasında sağlık masraflarının 41 milyardan 50 milyara yükseleceğini aktardı. Bu hükümet ile sağlık sigortası firmaları ve sağlık kurumları ile yapılan anlaşma sayesinde masrafların dengede tutulduğu belirtiliyor. Ancak yeni hükümet kurulduğunda anlaşmanın geçersiz sayıldığı ve tekrar masaya oturulması gerektiği bildriliyor.

SONHABER.EU