İsçi Partisi ( PvDA ) Lideri Diederik Samsom çifte vatandaşlık ve Türkiye hakkında süren tartışmalarda yaptığı çıkışlarla dikkat çekti.
Türkiye'de 15 Temmuz darbe gişimi hakkında düşüncelerini dşek getirerek konuşmasına başlayan PvDA lideri, "Başta Türkiyedeki demokrasiye rafa kaldırma girişimine karşı olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Aynı zamanda bu kalkışma sonunda masum insaların mağdur olmalarının da karşısındayız. Meclise çağırım Türkiye ile olan ilişkilerimizi dengede tutmak için hükümetimize görev vermeliyiz. Bu iş hükümetin işi. Türkiye bizim için önemli bir ülke" dedi...

'Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz'

Gündeme gelen konuların başında Türk kökenli Hollandalıların taşıdığı çifte pasportlar hakkında da konuşan PvDA lideri Samsom, Türk kökenli Hollandalıların çifte pasport taşımalarından ve onların Hollanda'ya sadakatinden hiç bir süpesinin olmadığını söyledi. PvDA milletvekillerinden de çifte pasport taşıyan olduğunu hatırlatan Samsom, onlarla gurur duyduğunu meclis kürsüsünden söyledi.
'Hollanda'da çeşitli 17 milyon insan var. 'Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz' diyerek ırkçı söylemlere ve yabancı düşmanlığı yapanlara da çıkıştı.
Samsom konuşmasına, 'Bizim yolumuz belli. Bizim isteğimiz doğru bir ekonomik düzen içerisinde herkezi kucaklamak.Herkesin kendi gibi olduğu, kendini özgür hissettiği, güvende hissettiği birlik içersinde bir Hollanda. Mini eteklinin, baş örtülünün, yahudi başlığı takanın ve sevdikleri ile çekinmeden erkek erekeğe olsalar bile el ele yürüye bildikleri bir Hollanda istiyoruz'

' Bize özgüven ve gurur lazım’

Bize özgüven ve gurur lazım, Hollanda'daki özgür yaşamcbiçimizden gurur duymalıyız. Bu ülkedeki özgürlük ve eşitlik bizi bir birimize bağlamalı. Hangi dinden, hangi renkten, hangi cinsel tercihten olursak olalım bu değerlere sahip çıkmalıyız. Bu değerlere sahip çıkanlar bu ülkenin asıl unsurlarıdır. En çok bu günlerde bir birimize ihtiyacımız var’ diyerek siyasetten ekonomiye bir çok konularda bilgi vererek, ekonomik açıdan 'devrilen arabayayı düzlüğe çıkarttık" diyerek önümüz yıl mart ayında yapılacak seçimler için bir nevi kampanyanın da startını vermiş oldu.

SONHABER.EU