CHP Belçika Birliği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce Belçika’nın çeşitli kentlerinde bölge toplantıları yapan CHP Belçika Birliği, CHP’nin yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerini içeren 10 bin bröşür ile Belçika’da oy kullanma hakkında pratik bilgiler vermek üzere bastırılan 20 bin el ilanını Belçikalı Türklere ulaştırılacak.

Bu amaçla CHP Belçika Birliği 8 Haziran Cuma günü Brüksel’de Türklerin yoğun olduğu Schaerbeek Belediyesi’ndeki Cuma Pazarı’nda el ilanı dağıtımı başlama vuruşu yaptı. Brüksel Kampanya Sorumlusu Hasan Boz’un öncülüğünde başlatılan semt pazarında el ilanı dağıtma çalışmasında Başkan Hasan Eryürük, Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi, Yönetim Kurulu üyesi Kenan Erciyas, Örgütlenme Sorumlusu Kubilay Güzle, bir önceki Başkan İsmet Yılmaz ve CHP Belçika Birliği kurucusu Erdinç Utku yer aldı.

CHP Belçika Birliği Başkanı Eryürük: “İnce’nin estirdiği olumlu rüzgara Belçika’dan destek oluyoruz”

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Hasan Eryürük “ Asıl amacımız Belçika’daki Türklerin sandığa ulaştırılması ve ülkenin kaderini belirleyecek bu seçimlerde oy kullanması. Vatandaşlarımızı seçim konusunda bilgilendiriyor, nerede, ne zaman ve nasıl oy kullanacaklarını anlatıyoruz. İlk gün deneyimimiz çok olumlu geçti. Alanda önceki yılların tedirginliği azalmış. CHP adayı sayın İnce’ye güzel bir ilgi var. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin estirdiği rüzgara bizler de CHP Belçika Birliği olarak katkıda bulunuyor, bu rüzgarın İnce’yi cumhurbaşkanlığı koltuğuna, millet ittifakını da iktidara taşıması için ciddi bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Bölgelerde toplantılar yaptık, sandık kurullarında oylarımızı gözü gibi koruyacak temsilcileri belirledik, genel merkezden gelen 10 bin broşür ile bizim Belçika için bastırdığımız 20 bin el ilanını Türklerin yoğun olduğu kentlerde yine Türklerin bulunduğu cadde ve sokaklarda esnafımıza, kahvehanelerde, derneklerde ve pazar yerlerinde halkımıza ulaştıracağız. Bugün bunun başlama vuruşunu yaptık. Brüksel’de kurucularımızdan Hasan Boz, Belçika çapında ise önceki başkanımız İsmet Yılmaz el ilanı dağıtımını koordine edecek. İsteyeni sandığa ulaştırıyor, ulaşım sorunu olan seçmenlerimize kendilerine en uygun ulaşım imkanını sağlıyoruz. Gerekirse özel araç gönderiyoruz. Bu kez TAMAM olması için tüm gücümüzü bir araya toplamak zorundayız” şeklinde konuştu.

CHP Belçika Birliği 9-10 Haziran tarihlerinde Belçika’da Türklerin yoğun olduğu kentlerde el ilanı dağıtımı yapacak.

Yenivatan.be