Yaklaşık 23 yıldır CDA partisinin çatısı altında görev alan Ahmet Suat Arı parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. CDA partisi yönetimine gönderdiği istifa dilekçesinde partisinin son yıllarda rotasını değiştiğini ifade eden Ahmet Suat Arı, CDA'nın liberal bir parti oluşumundan çok artık sağcı bir parti olmaya başladığını belirtti.

Partisinin görüşleriyle hemfikir olmadığını aktaran Ahmet Suat Arı, bu durumda CDA partisinde yer alamayacağını ve bu nedenle yönetime parti üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Diyanet'in yıllardır Türkiye tarafından finansal destek aldığının gizli birşey olmadığını ve bilindiğini vurgulayan Ahmet Suat Arı, kurumların isteği üzerine Türkiye'nin imam gönderdiğinin altını çizdi.

Ahmet Suat Arı, bugüne kadar Diyanet'in Hollanda toplumuna hiç bir zararı olmadığını, tam tersi toplum üzerinde olumlu etkisinin olduğunu ve CDA'nın da desteklediği yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Hollanda'da son dönemlerde alınan kararların eşit şartlarda olmadığı, yabancı kökenli vatandaşların ötekileştirildiği ve bu durumun CDA'dan destek görmesinden dolayı partide yer alamayacağını dile getiren Ahmet Suat Arı, '' 23 yıldır severek görev aldığım CDA partisi bu değil, sağcı parti olma yolunda hızla ilerleyen bir partide benim yerim yok '' dedi.

SONHABER.EU