Emir Kır, İçişleri Başkanı Jambon'un açıklamalarının toplumda ayrıştırmaya neden olduğunu ve bir kaç kişinin yaptıklarını tüm Müslüman toplumuna mal edilemeyeceğini belirtti. Kır, Jambon'un açıklamasıyla ilgili Belçika başbakanı Charles Michel'in de aynı fikirde olup olmadığını merak ettiğini ifade etti.

Saint-Josse belediye başkanı Emir Kır, böyle bir açıklama ile toplumda Müslümanlar zan altında bırakılıyor. '' Bir Bakan yaptığı konuşmalarına dikkat etmeli aksi takdirde toplumda olumsuz etkilere neden oluyor'' diyen Kır, Başbakan'dan açıklama bekliyor.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon'un verdiği röportaj:

İçişleri Bakanı Jambon, De Standaard gazetesine verdiği mülakatta, üçü intihar bombacısı 35 kişinin öldüğü saldırılara atıfla “Müslüman toplumun önemli bir kısmı saldırıların ardından sokaklarda dans etti” ifadelerini kullandı.

‘ENTEGRASYON POLİTİKAMIZ BAŞARISIZ OLDU’

Bu tepkinin kendisini şoke ettiğini söyleyen Jambon, ‘Belçika’nın sığınmacı ve mültecileri Avrupa toplumuna dahil etmeye yönelik entegrasyon politikasının da başarısız olduğu’ eleştirisini getirdi.

Molenbeek semtinde yaşayanların, 13 Kasım Paris saldırılarının ana zanlısı Salah Abdeslam’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan polis baskını sırasında yetkililer ve basına karşı ‘düşmanca bir tutum’ takındığını savunan Jambon, şunları söyledi: “Abdeslam’ın tutuklanması esnasında polis ve basın mensuplarına taşlar ve şişeler attılar. Bence asıl sorun da bu. Üçüncü ya da dördüncü nesil göçmenler açık bir şekilde toplumumuza karşı tavır alıyor, şiddete başvurmak ve bunu meşru göstermek istiyor. Bu durum da bizim entegrasyon politikamızla alakalı.”

‘TERÖRİSTLER ÇIBAN, ANA SORUN KANSER’
Jambon, ‘toplumun göçmenlerin hakimiyetindeki bölgelerinde derinlere yerleşmiş olan ve hükümetin yıllarca bu konudaki uyarı sinyallerini görmezden geldiği ana sorun karşısında teröristlerin tedavisi daha kolay bir çıban olduğu’ nitelemesini yaptı.

Jambon, “Teröristleri yakalayıp toplum dışına çıkarabiliriz” derken, ‘terörü açıkça destekleyen ve tutuklama sırasında kanun güçlerine saldıranların tedavisi daha güç bir kanser olduğunu’ söyledi.

SONHABER.EU/Ajanslar