ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan vatandaşların ailelerini ziyaret etti.

Kaya, ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı önünde, tankların geçişine engel olmak isterken, darbeci askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybeden 36 yaşındaki Muzaffer Aydoğdu'nun Altındağ ilçesindeki baba evine gitti.

Aydoğdu'nun annesi Şaziye ve eşi Fatma Aydoğdu'yu teselli eden Kaya, "Onlar, milletimizin gerçek kahramanları. Onlar olmasaydı bugün hiçbirimiz nefes alıyor olamazdık. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Şehidin kardeşi Cafer Aydoğdu'nun, "İki kardeşim Doğu'da askerlik yapıyor. Biri Bingöl'de, diğeri Kars'ta. Biz onlar için dua ederken Ankara'daki kardeşimi şehit vereceğim aklımın ucundan geçmezdi." demesi üzerine duygulu anlar yaşandı.

Şehidin 4 yaşındaki kızı Tuana'yı da seven Kaya, devletin her zaman yanlarında olacağını söyledi.

Bakan Kaya, daha sonra Altındağ ilçesinde, 37 yaşındaki şehit İbrahim Ateş'in ailesini ziyaret etti.

Ateş'in babası Tahsin, annesi Anahanım ile eşi Merve Ateş'e de başsağlığı dileyen Kaya, "Allah sizlerden razı olsun. Böyle kahraman bir evlat yetiştirmişsin anneciğim. Vatan için, millet için, bayrak için tanklara meydan okudular. Gerçekten Kurtuluş Savaşı gibi Çanakkale gibi tarih yazdılar. Allah size sabır versin, evlatlarınıza hayırlı ömürler versin. Onların eğitimi için, geleceği için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Her zaman yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

Anne Anahanım, "İki oğlum daha var onlar da gitsin. Ben de gideyim. Vatan olmayınca biz ne yapalım, nereye gidelim." diye konuştu.

Ziyaretlerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Bakan Kaya'ya ziyaretlerinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de eşlik etti.