Telegraaf gazetesinde yayımlanan haberde, 2014 yılında PvdA partisinde istenmeyen Bahattin Erbaş'ın istifa edip bağımsız devam ettiği siyaset hayatında adının yeniden yolsuzlukla anıldığı yer aldı.

Telegraaf muhabiri Alexander Bakker, Bahattin Erbaş hakkında yaptığı araştırmada, görevini kötüye kullanma ve kendine ait masrafları devlet tarafından karşılandığını tespit ettiğini duyurdu. Güney Hollanda Eyaletinin Bahattin Erbaş'ın kullandığı 7 bin euro ile ilgili açıklama beklediği bildirildi.

PriceWaterhouseCoopers muhasebe bürosunun 2014 yılında siyasi partilerin devletten aldıkları maddi destek ile yaptıkları harcamaları araştırdı. Bu araştırma sonucu, bağımsız olarak yoluna devam eden Bahattin Erbaş'ın geçtiğimiz yıl 2.323 euro harcama yaptığı ortaya çıktı. Bu miktarin eyalet çıkarları doğrultusunda harcanmadığı saptandı. Erbaş'ın ayrıca 6.953 euroluk ekstra bir harcama daha yaptığı ve bu miktarı ne için harcadığı konusunda bilgi veremediği açıklandı.

Bahattin Erbaş PvdA partisi üyesi olduğu dönemde de yolsuzluk yapmış ve istifaya zorlanmıştı. Yaklaşık iki yıl boyunca sahte faturalarla belediye çalışmaları dışında kendi harcamalarının devlet tarafından karşılanmasını sağlamıştı. Mahkeme, Erbaş'ın Den Haag belediyesine 40 bin euro geri ödemesine karar vemişti.

©SONHABER.EU