Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, İsrail askerlerinin hafta sonu Harem-i Şerif'e girmelerine ilişkin, "Harem-i Şerif'de ve Mescid-i Aksa çevresinde gerginliklerin azaltılması için her şey yapılmalı" dedi.

Federal Basın Merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Chebli, sorumluların Kudüs'deki Harem-i Şerif'te yaşanan gerilimin ne kadar hassas, kırılgan ve patlamaya hazır olduğunun bilincinde olmaları gerektiğini belirtti.

Bölgeye barışın gelmemesinin gerilimleri artırdığına işaret eden Chebli, "Bu sebepten dolayı Harem-i Şerif'de ve Mescid-i Aksa çevresinde gerginliklerin azaltılması için her şey yapılmalı. Sanıyorum gerginliklerin artması İsraillilerin ve Filistinlilerin en son ihtiyaç duyacağı şey" dedi.

İsrail güçleri 13 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmışlar ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemişlerdi.

Öte yandan, bugün sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'nın avlusunu kuşatan İsrail askerlerinin çekilerek öğle namazı için cemaatin içeri girmesine izin verdiği bildirilmişti.

Ajanslar