ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, hiçbir vesayet odağı, hiçbir terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik." dedi.

Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Konuşmasının başında, şair Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu vatan kimin?" isimli şiirinden "Tarihin dilinden düşmez bu destan / Nehirler gazidir, dağlar kahraman / Her taşı bir yakut olan bu vatan can verme sırrına erenlerindir" dizelerini okuyan Yıldırım, can verme sırrına eren aziz şehitleri selamladı.

Yıldırım, bugünün çok özel olduğunu, ülkenin içinde bulunduğu süreçten dolayı çok daha anlamlı hale geldiğini söyledi.

Türkiye'nin siyasi tarihinde, 14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin kurulmasıyla yeni bir sayfa açıldığını belirten Yıldırım, milletin partisi AK Parti'nin bugün 15 yaşında olduğunu, bu kutlu hareketin 15 yıl önce "Bismillah" diyerek milletin huzuruna çıktığını ifade etti.

Yıldırım, AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partinin kurulduğu gün "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini anımsatarak, "Bu sözün üzerinden 15 yıl geçti. 15 Temmuz'da hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak." diye konuştu.

15 yıl boyunca bir yandan Türkiye'yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdıklarını, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerini vurgulayan Yıldırım, milletin desteği ve duasıyla istikbal ve istiklal mücadelesi verdiklerini kaydetti.

- "Bu darbeci hainlere gereken dersi verdiler"

Başbakan Yıldırım, 2002 Kasım seçimlerine giderken "Tek başına, iş başına" dediklerini anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Genel başkanının bile milletvekili olması engellenen bir parti olarak ilk seçimimizden zaferle çıktık. O gün bugün milletin artan güvenine hep mazhar olduk. 'Her şey Türkiye için' dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını bir bir aştık. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket ettik. 'Devlet millete aittir' dedik, devletle milleti buluşturduk, kucaklaştırdık. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, hiçbir vesayet odağı, hiçbir terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik.

Son olarak eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız. O karanlık gece, 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı, 'İnin meydanlara, inin meydanlara bu soysuzlara dersini verin' dediler."

15 Temmuz gecesi medyanın, polisin, valilerin, kaymakamların, savcıların ve 79 milyon milletin tek yürek olduğuna, bu darbeci hainlere gereken dersin verildiğine dikkati çeken Yıldırım, milletle çıktıkları bu yolda milletle birlikte yürüdüklerini dile getirdi.

Yıldırım, Kurucu Genel Başkan Erdoğan'dan başlayarak her kademedeki partililere "Hepinizden Allah razı olsun. Sadece seçimler, gönüller kazandığınız için değil, Allah sizlerden daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin." diyerek seslendi.

Başbakan Yıldırım, bu kutlu davaya emek veren bütün AK Parti ailesine de teşekkürlerini iletti.

(Sürecek)