Belçika'nın Walon Bölgesi'nde yer alan Charleroi'ya bağlı Piéton Belediyesi'nde faaliyet gösteren Piéton Türkevi Derneği, yeni yönetim kurulunu seçti. Eski Başkan Zeki Yarol, veda konuşmasında, uzun yıllar başkanlık görevini yürüttüğünü belirterek, bayrağı yeni ekibe devretmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Yarol, "Yeni yönetim kurulunun derneği daha ileriye taşıyacağından hiç şüphem yok. Benimle birlikte yönetim kurulunda görev alan arkadaşlara teşekkür ederim. Piéton Belediyesi'nde Türk nüfusu diğer bölgelere göre az olmasına rağmen yaptığımız kültürel çalışmalar örnek teşkil etmektedir. Yeni yönetime başarılar diler, her daim yanlarında yer alacağımı ve desteklerimi sürdüreceğimi belirtmek isterim" dedi.

Yeni Başkan Zeki Çetindaş, Sonhaber.eu'ya yaptığı açıklamada, "Önceki başkanımız Zeki Yarol ve yönetici arkadaşlarını çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Yeni yönetici arkadaşlarımızla birlikte azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her yıl geleneksel olarak devam eden Piéton Türkevi Festivali kaldığı yerden devam edecek. Bunun yanı sıra farklı faaliyetlerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı

Piéton Türkevi Derneği Yeni Yönetim Kurulu
Başkan: Zeki Çetindaş
Başkan Yardımcısı: Raşit Hamurcu
Sekreter: Merve Çetindaş
Muhasebe: Sevdat Altun
Muhasebe Yardımcısı: Duran Yavuz

Haber ve fotoğraf Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş