Yüzyılın en vahsi terör örgütünün içinde bir dönem esnaf imamlığı yapmış olan Aydın Aslantaş'ın FETÖ ile ilgili açıklamaları örgütten kopanları cesaretlendirdi. FETÖ'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün dershaneleriyle ilgili açıklamasının ardından kopan bir esnaf daha çarpıcı açıklamalarda bulundu. Örgütte 10 yıl kalmıs esnaf, "Bunların içerisine daha önceden girmiş olan samimi arkadaşlarım beni toplantılara götürdü. Bu toplantılar sonrası bir gün Türkmenistan'a geziye götürdüler. Orada çok etkilenip aralarına katıldım. Bir gün tanıdığım birini bu gezilerden birine dahil etmek istedim. Sıradan bir isçiydi. 'Gelmesin' dediler. Bir yakınımı toplantılarına götürdüm 'Bir daha gelmesin' imasında bulundular. Çünkü onlar işadamı değildi" dedi.

KARŞILAMA BİZİ MEST ETTİ
İsminin gizli kalmasını isteyen esnaf, örgütün yurtdışı gezileri için sunları söyledi: "Türkmenistan'a 20-25 kisilik grup ile gittik. Havaalanına indiğimizde karşılamaya şaşırdım. Dönüp dönüp arkama baktım. 'Bu karşılama olsa olsa Cumhurbaşkanı makamında olan birinedir' dedim. Küçük çaplı bir esnaf olarak böyle bir karşılama sonrası mest olmuştum. Türkmenistan'daki 35 okulun 10'unu ziyaret ettik. Bu okullarda verdikleri brifingde oturup ağlayanlar oldu. Çocukların Türkçe şiirler okuması esnafı çok duygulandırdı. Gezilere katılırken 600 euro para toplarlardı. Buradan 15 esnaf gidiyorsa, karşı tarafta da her esnafla ilgilenen o bölgenin esnafı olurdu."

'FETO'YA KÜFÜR CAİZ'
"Darbe girişiminden kısa bir süre sonra Türkiye'ye gidecektim. Gitmemem yönünde telkinde bulunanlar oldu. Kararlılığımı görünce, 'Hizmetle alakalı veya Fetullah Gülen ile ilgili bir şey sorarlarsa küfür de edebilirsin, hakaret de edebilirsin. Bu caizdir' dedi. Kuran'ın hangi ayetinde küfür etmenin caiz olduğunu sorunca sustu kaldı. Bu kişi ve çocuklarının Feto ile alakalı kötü bir şey söylendiğinde çok büyük tepkiler verdiğini de biliyorum. 14 Temmuz 2016 günü bu kişinin, 'Yarın çok güzel şeyler olacak' dediğini duyduk. Şu anda 'Bu darbeyi Türkiye hak etmiştir' diyen FETÖ'cüler var."

EHLİYET ALIYOR, İŞ KURUYORLAR
"Su anda, Almanları yemeğe götürüp yemek boyunca Türkiye'yi kötülüyorlar. 'Türkiye'de asıp kesen bir parti var, diktatörlükle yönetilen bir ülke, sakın Türkiye'ye gitmeyin' diyorlar. Türkiye'den kaçak yollarla Almanya'ya para sokup burada is kuran FETÖ'cüler var. Şu günlerde Almanya'nın ehliyet sınavı düzenlemesinde yaptığı değişiklik sonrası, FETÖ'cülerin işlettiği sürücü kurslarına akın var. Türkiye'den gelen FETÖ'cüler, ehliyetlerini değiştiriyor. Önceden pasaport ve oturum iznine bakılırdı ancak simdi T.C. kimliği olan ve mülteci yurdunda da kalsa bir adres gösteren ehliyet sınavına giriyor."

KOPMAK İSTEYENE MARKAJ
"FETÖ'den kopmak isteyen her esnaf veya işadamının yanına mağdur olduğunu belirtip bir kisi yerleştirmekle meşguller. Bu kişi hem il imamlarına ajanlık yapıyor hem de o kişinin örgütten ayrılmaması için telkinlerde bulunuyor. Türkçe olimpiyatları yapıldığında, Türkiye'den gelenleri evi uygun olanların evine gönderdiler. Eşim günler öncesinden hazırlık yapmaya başlardı. Yapıya uzak olduğu için çok kavgamız oldu. Türkiye'den gelenlerin otel masraflarını karşılayıp restoranda yemek yedirebilirdik ancak samimiyet kurulması istendiği için gelen konukları evlere paylaştırdılar. Bizim evde 10 kişi ağırladığımız oldu."

PARALEL DEVLET HAYALLERİ SÜRÜYOR
Eski FETÖ'cü esnaf, örgütün Türkiye'deki gibi Almanya'da da yapılandığını ifade edip söyle konuştu; "FETÖ'nün sıralarından yetişmiş ve polis olmuş çok sayıda kisi var. Eminim ki Başbakan Angela Merkel'in çevresinde de FETÖ'cü biri vardır. Bunlar 'Çay keyfi' diye zengin Alman esnafları ile idari makamlardaki kisileri bir araya toplardı. Bunların paralel devlet yapılanmaları Almanya'da da sürüyor. Güçlü olmak için güçlülere hep yakın olurlar."

ÇOCUĞUM GÖRDÜ BEN GÖRMEDİM
İtırafçı esnaf, "Çocuğumu 16 yasındayken dershanelerinde ek ders almaya zorladım. Fakat ısrarla karsı çıktıp 'Okulu bırakırım da gitmem' dedi. Iyi ki de öyle yapmış. Çocuğum onların içinde olsaydı, benim de hain örgütten kopuşum çok zor olurdu" diye konuştu.

Sabah.de