Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda gerçekleşen genel başkanlık seçimi, tarihi bir sonuçla sonuçlandı. Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Kurultayın ilk tur oylamasında hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. İkinci tur oylama saat 00.30'da başladı ve yaklaşık iki saat süren oy kullanma işleminin ardından sayım sonuçları açıklandı. Özgür Özel 812 oy alarak genel başkanlığa yükselirken, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

CHP'nin sekizinci genel başkanı olan Özgür Özel, siyasi deneyimlerini Manisa Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği'ndeki görevlerinin yanı sıra parlamentoda farklı dönemlerde yaptığı vekillik ve grup başkan vekilliği ile pekiştirdi. Eczacılık eğitimi aldığı Ege Üniversitesi'nden mezun olan Özel, aynı zamanda Almanca ve İngilizce biliyor. Evli ve bir çocuk babası olan Özel, parti içinde geniş bir destekle liderlik koltuğuna oturdu.

Parti içinde yeni bir dönem başlattığı belirtilen Özel'in genel başkanlık döneminde izleyeceği politikalar ve atacağı adımlar, CHP'nin gelecek siyasi yönü açısından büyük önem taşıyor. Özel'in liderliğinde CHP'nin Türkiye siyasetindeki rolü ve yönü merak konusu olmaya devam ediyor.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.