Hollanda’nın Zwolle kentinde ikamet eden biri Türk, diğeri Hollandalı iki baba arasında, geçen yıl çocuklarının okulda yaptığı kavga sonucu başlayan ve şiddetlenerek devam eden husumet, silahlı saldırı ile sonlandı. Olayla ilgili bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Bu hafta Çarşamba günü akşamüzeri Rijnlaan’daki Aldi süpermarketin otoparkında gerçekleşen saldırıda 6 kurşunla vurulan, 44 yaşındaki Peter Bloemink ise olay yerinde hayatını kaybetti. 

Katil zanlısı 42 yaşındaki Özgür M. silahlı saldırıdan kısa bir süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polis Özgür M.’nin evinde de arama yaptı. Overijssel Bölge Mahkemesi Cuma günü Özgür M.’nin en az 2 hafta gözaltında tutulmasına karar verdi. Zanlının şuanda ailesi ile görüşmesine izin verilmiyor. 

Saldırı ve öncesi ile ilgili bilinenler
Özgür M. ve Peter Bloemink arasındaki husumet aslında çocuklarının okulda yaptığı bir kavga sonucu başladı. Her iki baba arasındaki husumet giderek alevlendi.

Özgür M. Zwolle’de terzilik yapmakta. Peter Bloemin ise Bloemink Security & Crisisondersteuning güvenlişk şirketinin sahibi.

Silahlı saldırının nedeni giderek daha fazla netleşiyor. Olayın arkasında kişisel bir çatışma olduğu belirtiliyor. Şüpheli Özgür M.'nin birkaç yakını Stentor'a yaptığı açıklamada Özgür’ün çaresiz kaldığı için böyle bir eylemde bulunduğunu belirtti ve Özgür M. ve ailesinin Peter Bloemink tarafından yıllarca ısrarla taciz ve tehditlerle korkutulmaya çalıştığını iddia etti.

Çarşamba günü yaşananlar
Çarşamba günü yaşanan olayda iddiaya göre ikili arasında gün boyunca çeşitli gelişmeler yaşandı. Özgür’ün eşi Stentor gazetesine yaptığı açıklamada Çarşamba günü öğleden sonra Rodehaan Caddesi'nde terzi dükkanının önünde 4 kişinin beklediğini eşinin "Yine oradalar" şeklinde ifade kullandığını ve bir süre sonra bir süre sonra Özgür’ün eve geldiğini aktardı. 

Anlatılanlara göre Özgür saat 16:45 aracına yakıt almak için evden çıktı ve Mercedes marka arabasıyla Zwolle Rijnlaan’daki Aldi süpermarketin otoparkına gitti. Burada Peter Bloemink’i Volvo marka aracını sıkıştıran Özgür daha sonra adama 6 el ateş etti. 

Yarım saat sonra yürüyerek eve gelen Özgür karısına polisi aramasını söyledi.  Eşi “Polisteki bağlantılarımıza başvurmaya başladığımda, bir polis aracının evin önünde durduğunu gördüm” şeklinde anlattı.

Zwolle O mercan cinayet

Geçen yıl mart ayında evi bombalanan Özgür M., Peter Bloemink’i ve ailesini kendisini yıllarca takip etmek, her türlü taciz ve gözdağı vererek hayatını çekilmez hale getirmekle suçluyordu. Buna karşılık Bloemink ailesi, takip ve yıldırma eylemlerine ilişkin tüm iddiaları reddetmişti.

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Özgür’e 25 saat çalışma cezası verildi
Basına yansıyan bilgilere göre geçen yıl Temmuz ayında iki baba arasında yaşanan bir kavgada Özgür, Peter Bloemink’i darp etmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta mahkeme karşısına çıkan Özgür’e, 25 saat (75 saati ertelenmiş, toplam 100 saat) kamu hizmeti cezası ve 500 euro para cezası verildi. Yaşanan darp olayından birkaç hafta önceyse Mercan’ın evine bombalı saldırı düzenlenmişti.

Her iki ailenin basına aktardığına göre, Belediye Başkanı Peter Snijders o dönemde kavgada arabuluculuk yapmaya çalıştı, ancak bunun da yardımı olmadı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.