Profesyonel futbol kulüplerinin kaptanlarından Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak maçlarda OneLove kampanyasına destek vermek ve ırkçılık ve ayrımcılığa karşı olduğunu belirtmek için gökkuşağı renklerindeki pazu bandı takmaları istendi. Feyenoord takımı kaptanı Orkun Kökçü bu bandı takmayacağını kulüp olarak konu bağlamında farklı bir aksiyon alınabileceğini açıkladı.

Feyenoord takamının kaptanı Orkun Kökcü yaptığı açıklamada, Pazar günü yapılacak Ajax maçında “dini inançlarından” ötürü OneLove pazu bandını takmayacağını belirtti. Kökcü “Aksiyonu yine de destekliyorum ama OneLove bandı farklı bir nedenle yaratılmış gibi hissediyorum.” dedi.

Pazar akşamı kamu yayıncısı NOS’de yayınlanan bir programa konuk olan Kökcü açıklamasında, “Bence Feyenoord olarak aksiyonu bir şekilde desteklemek için farklı bir şeyler bulmalıyız. Bunu teknik direktör ve genel müdürle konuşacağım.” dedi.

KNVB, ESPN, Eredivisie CV ve Kitchen Champion Division tarafından düzenlenen OneLove kampanyası, bu hafta sonu Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü'ne (21 Mart) kapsamında yapılmakta.

Bilindiği üzere takım kaptanlarının OneLove pazu banka mecburiyetleri bulunmamakta. 

Excelsior kaptanı Redouan El Yaakoubi gibi Kökçü de geçtiğimiz yıl Ekim ayında OneLove bandını takmayı reddetmişti. Feyenoord takım arkadaşı Gernot Trauner daha sonra kaptan olarak maça çıktı. Hollanda Eredivisie ekibi Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, kaptanlık bandı çıkışıyla büyük ses getirmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.