Hollanda’da satışı genellikle Türkler tarafından yapılan ve yine daha çok Türkler tarafından yapılan epimewdyumlu macun ve ballar konusunda bir uyarı yayınlandı. 2022 yılında bu konuda uyarı yayınlayan Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA, uyarısını yeniledi, bu ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirtti.

NVWA uyarısında Epimedyumlu Macun ve diğer libido atırıcı ballı ürünlerin ciddi sağlık riskleri oluşturduğu , bu ürünlerin normalde reçeteli ilaçlarda bulunan ve ciddi yan etkilere yol açabilecek yasadışı maddeler içerdiği vurgulandı. 

Açıklamaya göre ilgili ürünler içerisinde diğer şeylerin yanı sıra ereksiyon bozukluğunu tedavi için kullanılan ilaçlardaki “sildenafil, tadalafil ve flibanserin” gibi maddeler bulunuyor. bu tür maddelerin gıda ürünlerinde bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirten NVWA, ürünleri kullananlarda ciddi sağlık sorunları riski oluşturduğunu belirtti. Özellikle sildenafil, kalp ilaçlarıyla birlikte alındığında kan basıncını tehlikeli derecede düşürebiliyor ve hayati tehlike oluşturuyor.

21 bal ürününe el konuldu
NVWA; tüketicilerden, gümrüklerden ve diğer üye devletlerden gelen ihbarlar üzerine bir soruşturma başlatıldığını ve 9 Hollandalı satıcının toplam 21 bal ürününe el konulduğunu açıkladı. El konulan ürünlerde yapılan ilk testlerde 20 üründe libido arttırıcı maddeler tespit edildiği belirtildi. Wageningen Gıda Güvenliği Araştırmaları laboratuvarında yapılacak araştırmaların sonucuna göre ürünlerine el konulan satıcılara gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Bunun yanı sıra NVWA İstihbarat ve Soruşturma Servisi de Den Haag’da bulunan bir toptancı hakkında ayrı bir soruşturma başlattı. Toptancıya yapılan baskında sildenafil ve tadalafil içeren  yüzlerce bal ele geçirildi. Ürünlere el konulurken toptancı hakkında cezai soruşturma başlatıldı.

Dört farklı satıcı yakalanmıştı
NVWA bu tür ürünler hakkında ilk kez uyarıda bulunmuyor. 2022 yılında bir uyarı yayınlayan kurum, benzer içerikli ürünler satan dört farklı satıcı hakkında soruşturma başlatmış ve ilgili ürünler piyasadan çekilmişti. 

NVWA, tüketicilere libido artırıcı olarak pazarlanan macun ve ballı ürünleri kullanmamalarını şiddetle tavsiye ediyor, zira bu tür ürünler ciddi sağlık riskleri taşıyabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.