MÜSİAD Hollanda’nın Scheveningen Kurhaus otelinde organize ettiği yeni yıl resepsiyonu , Türk, Hollandalı,  Faslı, Bosnalı, Azerbaycanlı ve Sürinamlı katılımcılar başta olmak üzere, iş dünyasının yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç, Deventer Başkonsolosu M. Hakan Cengiz, Azerbaycan Lahey Büyükelçisi ile birlikte yukarıda adı geçen ülkelerin elçilik ve konsolosluk üst düzey temsilcileri katıldı. 

2 Şubatta görev süresi bitecek onan Türkiye Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’nin ise yoğun programı dolayısı ile katılmadığı bildirildi. 

Daha önce Kraliçelerin yazlık sarayı 

Musiad resepsiyon01
Otel olmadan önce Hollanda Kraliçelerinin yazlık sarayı olarak kullandıkları Kurhaus otelde gerçekleşen yeni yıl resepsiyonu, adeta ekonomik zirveye dönüştü. 

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü  konuşmasına, davetlilere hoş geldiniz dedikten sonra Regaip Kandilini kutlayarak başladı . 

Kuruluşundan günümüze kadar MÜSİAD’ın vizyonu ve misyonu hakkında bilgi veren Köklü’nün tarihi saray otelde Müsiad Hollanda’nın 2023 yılında Misyonunu sağlamlaştıran vizyonunu güçlendiren, ufkunu açan tarihi konuşmasında 2023 yılında MÜSİAD Hollanda olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Ali Köklü: 2023 yılı girişimciler için atılım yılı olacak

Ali Koklu

Özellikle kadın kollarının yapacağı faaliyetler üzerinde duran Köklü, dünyanın çeşitli ülkelerine yapacakları ziyaretlerle ülkeler arasındaki ticari hacmin artırılacağını, yeni yıl resepsiyonuna katılan ülke temsilcilerinin MÜSİAD Hollanda’nın vizyonu ve misyonu aşçısından önem arz ettiğini vurguladı. 

Köklü; Güney Amerika’dan Afrika’ya, Türki Cumhuriyetlerden Avrupa’ya Hollanda’da sayıları 33 bine ulaşan girişimciler için korona salgınından sonra 2023 yılının atılım yılı olacağını söyledi. Türkçe ve Hollandaca yaptığı konuşma davetliler tarafından yoğun alkış ile karşılık buldu.

Başkonsolos Köklü, Türk kökenli girişimcilerin önemine vurgu yaptı

konsolos Burak Ersoy

Daha sonra Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, MÜSİAD Hollanda’ya teşekkür ederek, Hollanda’da Türk kökenli girişimcilerin Hollanda gayri safi milli gelirinin yüzde 2’si büyüklüğünde olduğuna değinerek bu rakamın hiç de küçümsenecek bir veri olmadığını söyledi. 

Davetliller resepsiyondan memnun kaldı

musiad resepsiyon

Yeni yıl resepsiyonuna katılan davetliler resmî konuşmaların ardından tanışma ve sohbet etme imkanı buldu. NHaber’e konuşan davetliler söz birliği etmişçesine, MÜSİAD Hollanda’nın bugüne kadar yaptığı programların gerek mekan gerekse değişik ülke işveren ve temsilciliklerinin katılımının yoğunluğu açısından en güzel etkinlik olduğunu söyledi, Başkan Ali Köklü ve ekibine bu konuda teşekkür etti.

Kaynak: NHaber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.