Kahramanmaraş’ta 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden saatler geçmesine rağmen enkaz altından kurtarılan kişilerin haberleri yüzleri güldürmeye ve umutları canlı tutmaya devam ediyor.

170, saat, Gaziantep
Gaziantep’te Zaman Apartmanı’nda deprem sonrası çöken binada 170 saat sonra 40 yaşındaki Sibel Kaya enkazdan sağ olarak çıkartıldı. Kaya ambulansla hastaneye kaldırıldı.

166. saat, Adıyaman
Adıyaman’ın Besni ilçesinde, enkaz altında kalan 60 yaşındaki Erengül Önder, depremden 166 saat sonra sağ çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Twitter’dan, mucizeyi paylaştı.

Ergün, “Umutların tükendiği anda Besni ilçesinden yüreğimizdeki ateşi bir nebze de olsun söndüren mucize bir haber aldık. İtfaiye ekiplerimizin olağanüstü çabasıyla depremin 166’ncı saatinde Üzümlü Kent Sitesi’nde Erengül Önder teyzemizi sağ salim kurtardık. İtfaiye personelimizle çalışan tüm ekipleri tebrik ediyorum. Allah, sizlerden razı olsun, ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

165. saat, Adıyaman
Adıyaman’daki evinde enkaz altında kalan ve 3 çocuğunu kaybeden 44 yaşındaki Naime Şakar, 165’inci saatte kurtarıldı.

163. saat, Kahramanmaraş
Kahramanmaraş ‘da bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa’ya ulaşmayı başardı.

141. ve 163. saat arası
AA muhabirinin son iki gün içerisinde yayınlanan haberlerden 13 Şubat saat 00.10 itibarıyla derlediği bilgilere göre, ilk depremin ardından geçen 141'inci ve 163’üncü saatler arasında en az 41 kişi ekiplerce kurtarıldı.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.