Sevgili okurlar,

Kaza hukuku uzmanı olarak, ilk yazımda sizlere letselschade yani kişişel yaralanma ve başınıza gelebilecek herhangi bir kaza sonucunda takip etmeniz gereken yollar  hakkında bilgi vereceğim.

Letselschade nedir?

Letselschade, bir kişinin herhangi bir kazaya karışması sonucunda, fiziksel veya ruhsal olarak uğradığı bedeni, maddi ve manevi kayıp ve hasarların bütününe denir. Bu bir trafik kazası, bir tıbbi hata, bir iş/işyeri kazası ve şiddet veya tehdit içeren bir olay olabilir. 

Bu tür kazaların başınıza gelmesi sonucunda kazazede veya mağdur olarak, karşılaşabileceğiniz kişisel yaralanmalar ile birlikte maddi ve manevi kayıplarınız geleceğinizi daha çok çıkmaza sokabilir hatta karartabilir.

Ölümle noktalanan kazalarda ise geride kalanların uğradığı maddi ve manevi kayıplar, hak sahiplerinin hayatlarını altüst edebilir.

Trias Legal - Letselschade

Kazazede veya mağdur olarak uğradığınız maddi ve manevi kayıpların sonucunda , kaza tazminatı yani letselschade vergoeding alma hakkınız vardır. 

Başınıza gelen bu tür durumlarda, istismara ve hak kaybına uğramamak için muhakkak bir kaza hukuku uzmanı ile görüşmeniz gerekmektedir. Çünkü sizler kaza sonrası iyileşme sürecinde sağlığınız ile meşgul olurken, yasal işlemlerin ve prosedürlerin uzmanlar tarafından yürütülmesi hak kaybına uğramamanız için çok önemlidir. Aksi takdirde kaybeden hep kazazede/mağdur tarafı olacaktır.

Hollanda genelinde  trafik kazası, iş ve işyeri kazası, hastane, doktor/sağlık çalışanları veya tıbbi hata ve şiddet/tehdit içeren olaylar sonucunda kazazede/mağdur olmuşsanız, bizler Trias Legal - Letselschade ailesi olarak devreye giriyoruz ve hukuksal haklarınızı garanti altına alıyoruz. 

Ücretsiz hizmet veriyoruz

Vermiş olduğumuz sınırsız hukuksal yardım, tavsiye ve hizmetlerimiz sonucunda hiçbir şekilde sizlerden ücret talep etmiyoruz. Sorumlu sigorta şirketlerinden, hizmetimizin bedelini talep ediyor ve alıyoruz. 

Kazazedelerin/mağdurların menfaatini en üst seviyede gözeterek, kaza tazminatınızın en üst miktarlardan hesaplanarak, şahsi hesabınıza yatmasını sağlıyoruz. Sizler sağlığınızı düşünürken, bizler hukuksal haklarınızı garanti altına alalım ve menfaatinizi gözetelim.

Takip edilmesi gereken yollar nelerdir?

Anlamadığınız veya karışık bulduğunuz hiç bir kaza raporunu veya belgesini imzalamayınız. 

Doldurulması gereken evrakları da zamanında ve muhataplarıyla beraber doldurup, karşılıklı imzalar eşliğinde kayıt altına alınız. Örnek trafik kazası tespit tutanağı - Schadeformulier

Eğer varsa şahit ve görgü tanıklarının açık kimlik ve adres bilgilerini muhakkak temin ediniz. 

Kaza yerinin fotograf/video çekiniz veya temin etmeye çalışınız.

İmzaladığınız veya size imzalatılmak istenilen belgelerin kopyasını alınız yada fotograflarını çekiniz.

Bazı durumlarda örneğin trafik kazası yada şiddet/tehdit gibi, sıkıntılı bir süreç yaşarsanız Polis çağırarak olayı kayıt altına aldırınız

Haklarınızı bilmek ve hak kaybına uğramamak için muhakkak, kaza hukuku uzmanından bilgi ve tavsiye alınız.

Yakup Terzi
Kaza Hukuku Uzmanı
CEO - Trias Legal

Trias Legal - Letselschade
Rotterdam Airportplein 22, 
3045 AP Rotterdam
Telefoon: 010 - 799 7040
Mobiel: 06 - 14 200 440
www.triaslegal.nl