Bu hafta başında Leiden ile Den Haag arasında, Vooschoten tren istasyonu yakınında meydana gelen tren kazası, iki şehir arasındaki tren seferlerinin durmasına neden oldu. Bir kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının en erken 18 Nisan’a kadar devam edeceği belirtildi.

Demiryolu yöneticisi ProRail, kaza nedeniyle hem raylarda hem de Voorschoten istasyonunda büyük hasar meydana geldiğini ve hem yeraltı hem de yerüstü kablolarının onarılması gerektiğini açıkladı. Şirket onarım çalışmalarının beklenilenden daha uzun süreceğini belirtti.

Raylarda bulunan ve BAM şirketine ait vinç ile bu araca çarpan yük treninin olay mahallinden kaldırıldığını açıklayan şirket, henüz aynı vince çarpan yolcu treninin vagonlarının ne zaman kaldırılacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Salı sabahı saat 03:30 civarında meydana gelen tren kazasında yük treni raylarda duran vince çarptı. Karşı yönden gelen yolcu treni parçalanarak rayların üzerine dağılan vince çarptı. Kazada yük treninin ilk vagonunda büyük hasar oluştu. Yolcu treninin ilk üç vagonu ise raydan çıkarak tarlaya doğru devrildi. 

Kazada 65 yaşındaki vinç sürücüsü hayatını kaybetti. NS trenindeki elli yolcudan otuzu yaralandı. Kaza sonrasında 19 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yolculardan üçünün halen yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü belirtiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.