Hükümet önümüzdeki tatil günlerinde koronaya karşı vatandaşları uyardı. Özellikle hijyen konusuna dikkat çeken kurum, aynı zamanda hatırlatma dozlarının yaptırılması tavsiyesinde de bulundu. (Bilgi için tıklayın)

Hükümetin tavsiyeleri
Noel ve yılbaşı ailecek bir araya gelinen günlerin başında geliyor. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koronaya karşı bulaş riskinden korumak için bazı tavsiyelerimiz olacak. Bu tavsiyelere uyarak, sağlığından endişe duyan kişileri de koruyabilirsiniz.

Temel uyarılar

  • Soğuk algınlığı, nefes darlığı veya ateş gibi Korona virüsü ilgilendiren şikayetleriniz mi var? Başkalarına bulaştırmadan önce kendi kendinize test yapın.
  • Testinizin sonucu pozitif çıktıysa izolasyona girin. 
  • Sağlığınız yerinde olsa da korona aşısı hatırlatma dozunu yaptırın. 

Şu sıralar diğer bulaşıcı hastalıklar da yaygın görülüyor
Hollanda genelinde şu sıralar koronanın yanı sıra diğer bulaşıcı hastalıklar da yaygın olarak görülmekte. Birçok kişi grip veya diğer bulaşıcı hastalıklardan etkileniyor.

Hasta olmamak için ne yapılabilir? Hastalığa yakalanmayı tamamen önlemek mümkün değil ancak aşağıdaki hijyen uyarılarını uygulamanız halinde bir bulaşıcı hastalığa yakalanma riskiniz daha az olacaktır.

  • Ellerinizi sık sık bol su ve sabunla, iyice yıkayın. Eve geldiğinizde veya bir yere ziyarete gittiğinizde bunu her zaman yapın.
  • Dirseğinizin içine doğru öksürün veya hapşırın.
  • El sıkışmayın. Bunun yerine; başınızla selam verebilir veya parmaklar kapalı şekilde yumruk yaparak diğer kişinin yumruğuna vurabilir veya dirseğinizi kullanabilirsiniz.
  • Yüzünüze mümkün olduğunca az dokunun.
  • Burnunuzu kağıt mendille silip, bu mendili çöpe atın. Daha sonra ellerinizi iyi bir şekilde yıkayın.
  • Kalabalık yerlerde maske kullanarak hem kendinizi hem de diğerlerini koruyun.

Hatırlatma dozu
Hatırlatma dozu aşınızı son korona aşınız veya enfeksiyonunuzdan 3 ay sonra yaptırabilirsiniz. Hatırlatma dozu aşısını nerede yaptırabileceğinizi buradan görebilirsiniz.

Ev halkından birisi koronaya yakalandı!
Birlikte yaşadığınız kişilerden birisi korona geçiriyorsa enfekte olan kişiyle hiçbir temasınızın olmadığından emin olun. Kendiniz evde izolasyonda kalmak zorunda değilsiniz. Ayrıca yaşlılarla ve sağlığı hassas olan kişilerle temastan kaçının. Enfekte kişiyle son temasınızdan 10 gün sonrasına kadar bu davranışınızı sürdürün. Sizde de korona şikayetlerine benzer şikayetler baş göstermesi halinde test yapın. 

Yurtdışından Hollanda’ya dönüşler
Hollanda’dan yurtdışına veya yurtdışından Hollanda’ya seyahatlerde bir kısıtlama bulunmamakta ve Korona testi yaptırmanıza da gerek yok. 

Hollanda yine açıldı ancak virüsün de aktif olduğu da biliniyor, işte bu nedenle virüsün hızlı yayılmaması için önerilerde bulunuluyor.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi
İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.