Şarkıcı Karsu Dönmez (33) moda dergisi Harper's Bazaar tarafından 2023 Yılın Kadını seçildi. Kariyerinin en başarılı yılını geçiren sanatçı, özel hayatında zor günler yaşadı. Özellikle Türkiye'de Mart ayında meydana gelen depremlerde 17 aile üyesini kaybetti. Ancak tüm bu acıya rağmen kendini mağdurlara yardım etmeye adadı. 'O nihai bağlayıcıdır'

Best Singers sayesinde kamuoyunda tanınan Karsu, bu yılın başlarında Türkiye ve Suriye'ye yapılan yardımların 'yüzü' oldu. Onbinlerce insanın hayatını yitirdiği deprem felaketinden sonra geride kalanlara yardım etmek için sosyal medyada kampanya yürüttü, talk show'lara çıktı ve ölen yeğenine ithaf ettiği bir şarkıyı seslendirmesi gibi kendini müziğiyle ifade etti. Yılın geri kalanında da yardım etmeye devam etti, örneğin annesiyle birlikte mağdurlara daha uzun vadede yardım eden Karsu Vakfı'nı kurdu. 

Bazaar dergisinde Karsu ile ilgili yazıda bu konulara da değinilirken, “Karsu'nun tükenmez enerjisi ve kararlılığı bizim için, özellikle bu yıl dünyada ihtiyaç duyulan bağlantı ve sevginin gücünü simgeliyor” şeklinde ifade edildi.

'Tepenin altında her şey var'
Karsu aynı zamanda, kendi yemek programı ve kitabının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki kapalı gişe performanslarıyla kariyeri açısından rüya gibi bir yıl geçirdi. Son olarak ünlü İtalyan opera sanatçısı Andrea Bocelli ile birlikte şarkı söyledi. 

Karsu dergiye verdiği röportajda bu yılı 'acı-tatlı' olarak nitelendiriyor. “İnsanlar genellikle sadece dağın tepesini görüyor” diyen Karsu sözlerini “Başarı, güzel performanslar, özel geziler, ışıltı ve ihtişam. Bunlardan etkileniyorlar. Ama o tepenin altında görmedikleri her türlü şey var: sıkı çalışma, aksilikler, üzüntü.” şeklinde açıklıyor.

Opera yıldızına Oeuvre ödülü
Bazaar tarafından verilen ödül “hayallerini henüz gerçekleştirememiş olanlar için rol model olan” kadınları kutlamayı amaçlıyor. Dergi, savaşlar ve iklim krizi nedeniyle bu yılki temasını 'bağlantı' olarak seçti. Özellikle de 'dünyayı güçlü ve destekleyici kılmak için her şeyi yapan' kadınları mercek altına aldı.

Geçen yıl Harper's Bazaar'da 'Yılın Kadını' ödülü Rusya muhabiri Iris de Graaf'a verilmişti. Bu yıl Karsu'ya verilen “yılın kadını” unvanının yanı sıra Corinne Goddijn-Vigreux (TomTom'un kurucu ortağı, teknoloji dünyasının en iyi birkaç kadınından biri), Willemijn Verloop (War Child Hollanda'nın kurucusu) ve Tess van Zalinge’ye (sürdürülebilir moda tasarımcısı) özel mansiyon ödülleri verildi. Yaşam boyu başarı ödülü ise opera sanatçısı Tania Kross'a verildi.
bazaar karsu

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.