Süpermarkt zinciri Jumbo Ferrero’ya ait ve daha önce salmonella bakterisi tespit edilmiş bir kinder ürününün küçük bir kısmının yanlışlıkla mağazalara dağıtıldığını ve bu durum fark edilir edilmez ürünlerin derhal toplatıldığını açıkladı.

Şirket açıklamasında; nisan ayında bazı kinder ürünlerinde ortaya çıkan salmonella bakterisi nedeniyle Ferrero’nun açıkladığı tüm kinder ürünlerinin toplatılması kararına uyulduğunu ancak Schokobons adlı ürünün küçük bir kısmının yine de dükkanlara dağıtılmış olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Son kullanma tarihi 05.10.2022 olan 300 gramlık Schokobons ürünü ile ilgili uyarı açıklamasında “Ne yazık ki, bu ürünlerin küçük bir kısmı yakın zamanda Jumbo tarafından sınırlı sayıda mağazaya teslim edildi” ifadesine yer verildi.

Bu yanlışın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Jumbo, önlem olarak ürünün stoklarının tüm mağazalarından kaldırıldığını açıkladı.

Jumbo, müşterilerinden son kullanma tarihi belirtilen veya daha erken son kullanma tarihine sahip hiçbir Ferrero Kinder Schokobon ürününü tüketmemeleri uyarısında bulundu. Şirket açıklamasında daha önceden bu ürünlerden satın alan müşterilerin, ürünleri herhangi bir Jumbo mağazasına iade etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Şirket açıklamasında özellikle toplatıldığı belirtilen ürünün özellikleri şu şekilde:
Ürün adı ve gramaj: Schokobons 300 gram
EAN kodu: 4008400280127
Son Kullanma Tarihi: 05-10-2022 veya daha erken bir tarih

Kinder ürünlerinde Salmonella’nın tespit edilmesi
Kinder ürünlerinin üreticisi Ferrero'nun Belçika'nın Aarlen şehrindeki fabrikasında Aralık 2021 ve Ocak 2022 aylarında yapılan rutin kontroller sırasında tanklarında Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine yapılan ek incelemede, Belçika menşeili kontamine ürünlerin 113 ülkeye ihraç edildiği ortaya çıktı. 

Nisan ayında Belçika makamlarının Ferrero şirketinin Aarlen’deki fabrikasının üretim ruhsatını iptal etmesi ve fabrikayı geçici olarak kapatması üzerine, şirket bu fabrikada üretilen tüm Kinder ürünlerinin toplatıldığını açıkladı.

Aynı uyarı Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA’dan da yapıldı. NVWA uyarının Hollanda için de geçerli olduğunu ve satışta bulunan sözü edilen Kinder çikolata ürünlerinin –son kullanım tarihine bakılmaksızın- raflardan toplatıldığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, 27 Nisan 2022'de, birden fazla ülkede çikolata kaynaklı bir Salmonella salgını yaşandığını duyurdu. Aynı duyuru, 18 Mayıs 2022 tarihinde Amerikan Hastalık Önleme ve Takip Merkezi (CDC) tarafından da yapıldı ve bu duyuruda, Avrupa Birliği'ne veya Avrupa Ekonomik Bölgesi'ne üye 12 ülke ve İngiltere dâhil olmak üzere 324 vaka raporlandığı aktarıldı.

Ferrero’ya ait kinder ürünlerinde ortaya çıkan salmonella bakterisi ve akabindeki salmonella salgını döneminde birçok Avrupa ülkesinde yüzlerce enfeksiyon rapor edildi. Hastaların yüzde 40'ından fazlası enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.