Instagram, teknik raporlara göre Haziran ayında piyasaya sürmeyi planladığı ve Twitter ile rekabet etmeyi hedefleyen metin tabanlı bir uygulama üzerinde çalışıyor. 

Bloomberg'e göre Instagram'ın ana şirketi Meta, Twitter'a rakip olacak bu yeni uygulamayı bazı influencerlar ve içerik oluşturucular ile test etmeye başladı.

Geçen yıl Mart ayında Meta, Twitter'ın rakibi olarak konumlandırılan, metin odaklı ve merkezi olmayan bir sosyal ağın lansmanını duyurmuştu. Bu lansman, "P92" kod adıyla geliştirilen ve kullanıcıların Instagram hesap bilgileriyle erişebilecekleri bir uygulamanın duyurulmasının ardından geldi.

Bu yeni girişimle Meta, Elon Musk'ın Twitter yönetimini ele almasının ve platformun kurallarında değişiklik yapmasının ardından Twitter'a alternatif arayan kullanıcıları hedefliyor. Bu hamle, Meta'nın Twitter'ın ağırlıklı olduğu metin tabanlı sosyal medya alanına girmesini sağlayabilir.

Yeni uygulamanın detayları hala belirsizliğini koruyor ve uygulamanın ismi henüz netlik kazanmadı. Ancak bilinenler arasında, kullanıcıların Instagram hesap bilgileriyle giriş yapabilecekleri ve Instagram'daki takipçileri, kullanıcı adları, biyografileri ve doğrulama rozetlerinin yeni uygulamaya aktarılacağı yer alıyor.

Kullanıcılar, metin tabanlı gönderilerin özetlerini görebilecek ve 500 karaktere kadar metin, resimler, videolar ve ekli linkler içeren gönderiler oluşturabilecekler. Bu özellikler, yeni uygulamanın Instagram ve Twitter'ın kesişim noktasında bir yerde olduğunu gösteriyor.

Meta, kullanıcılara kimlerin gönderilerine yanıt verebileceğini veya kimlerin kendi hesaplarını bahsedebileceğini belirleme gibi kontroller sağlayacağını belirtiyor. Instagram'da yasaklanmış olan hesapların, yeni uygulamada da yasaklı olacağı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Igor Meghega - Pexel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.