İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün “Bizler gerek Avrupa gerekse dünyanın neresinde olursa olsun demokrasi ile yönetilen tüm ülkelerde seçme hakkının kullanılmasına azami derecede önem veriyoruz.” diyerek Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere, katılım çağrısı yaptı.

“Demokrasileri güçlü kılan unsur seçme ve seçilme haklarının kullanılmasıdır.” diyen Ergün, “Bizler gerek Avrupa gerekse dünyanın neresinde olursa olsun demokrasi ile yönetilen tüm ülkelerde seçme hakkının kullanılmasını demokrasinin güçlendirilmesi ve ülke barışının tesisi için elzem görüyoruz. Demokrasi ve barış kendiliğinden hasıl olan şeyler değildir, bu nedenle bunların aktif ve sürekli bir şekilde savunulması gerekiyor. Seçme hakkı bu bakımdan bir hak olduğu kadar aynı zamanda seçmenler için de bir sorumluluktur.” dedi. 

Seçimlerde her bir oyun önem arz ettiğini vurgulayan Ergün, “Yurt dışında yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da kendileri için gümrüklerde, konsolosluklarda ve temsilciliklerde hazırlanmış olan sandıklara giderek oyunu kullanmalıdır.” diyerek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına seçimlere katılım çağrısında bulundu.

Yurtdışı sandıklarında oy verme işlemi
Türkiye’de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekilli seçimleri için yurtdışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan Perşembe başlayacak. Dış temsilciliklerde oy kullanma işlemi 9 Mayıs 2023 Salı günü sona erecek. 

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabilmesi için yerleşim yeri adresinin yurt dışında kayıtlı olması gerekiyor. Seçmen listesinde ismi yer almayan veya adres beyanında bulunmamış kişiler bu beyanı 2 Nisan tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Adres beyanı için son tarih 2 Nisan
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabilmesi için yerleşim yeri adresinin yurt dışında kayıtlı olması gerekiyor. Mevcut durumda seçmen listesinde ismi yer almayan veya adres beyanında bulunmamış kişiler bu beyanı 2 Nisan tarihine kadar gerçekleştirebilir.

Adres beyanları şahsen olmak üzere, T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ve adres beyan formu ile Türkiye Cumhuriyeti başkonsolosluklarında gerçekleştirilebiliyor.

Başkonsolosluklar bugün ve yarın da açık olacak. 2 Nisan’a kadar işlem yapıp seçmen kaydı hâlâ seçmen listesinde görünmeyenler ise 6 Nisan tarihine kadar Başkonsolosluklara itirazda bulunabilecekler. 

Yurt dışı seçmen sorgulama işlemini YSK’nın yurtdışı seçmen sayfası üzerinden yapabilirsiniz.

Kaynak: Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.