Sosyal Medya’da açılan sahte hesaplar insanları olduğundan daha fazla rencide ediyor.Siyasi Partiler adına açılan sahte hesaplar hiç bir bağlantısı olmadığı halde söz konusu partiyi ve taraftarlarını zan altında bırakıyor.

Konu ile yakından ilgilenen Hollanda Türk Federasyonu da bu sahte sosyal medya hesaplarından oldukça rahatsız.

Önüne geçilmeyen bu durum hakkında bir basın açıklaması yapma gereği duyan HTF Başkanı Murat Gedik resmi internet sayfalarından ve hesaplarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

HTF Başkanı Murat Gedik’in basın açıklamsı şöyle:
Yüce Türk Milleti,

Türkiye'nin siyasi gündemi 1 Kasım genel seçimleri ile birlikte Hollanda'daki Türk toplumunun da gündemindedir. Yapılan seçimler ile Hollanda'da yaşayan Türk toplumu maalesef biraz daha kutuplaşmıştır. Federasyon olarak tartışmaların zaman zaman hakarete dönüştüğünü ve toplum içerisinde bazı grupların bilinçli olarak sunmuş olduğu yanlış bilgi ile insanlarımızı ötekileştirdiğini tespit etmekteyiz. Hollanda Türk Federasyon olarak toplumumuzu parçalamak için yürütülen bu çalışmaları şiddetle kınıyoruz. Elbette Avrupa Türklüğünün gündemi, Türkiye gündeminden tamamen ayrı düşünülemez. Lakin insanlarımızın gruplara bölünmesi ve fikirlerini ifade ederken, toplumumuzun huzurunu bozacak yorumlarda bulunması Türk toplumunda ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Türk milleti doğru kaynaklardan bilgi alarak Türk-İslam değerleri çerçevesinde düşünce ve fikirlerini ifade etmelidir. Millet olarak özellikle Avrupa'da yaşayan bizler, üzerimizde oluşan baskı dolaysıyla, birliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız vardır!

Hollanda Türk Federasyon olarak bizler milletimiz için yürüttüğümüz çalışmaları resmi iletişim ağlarımız olan resmi web sayfamız www.turkfederasyon.nl, Hollanda Türk Federasyon Facebook sayfamız ve Twitter @hollandaturkfed sayfamız'dan paylaşmaktayız. Diğer sayfalar veya kaynaklar ile federasyonumuzun bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bunun milletimiz tarafından dikkate alınmasını arz ederiz.

©SONHABER.EU