Değişen iklim şartları, yerel yönetimlerin yaz sıcağına karşı aldığı önlemlerde de değişiklik yarattı. Hollanda'da geçen ay yüzlerce noktada kurulan ücretsiz güneş kremi istasyonları, komşu ülkeye örnek oldu. Almanya'nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaleti, Segeberg iline bağlı Norderstedt şehrinde ücretsiz güneş kremi dağıtılmaya başlandı.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, Norderstedt şehrinde başlayan uygulamada, kremler, pandemi döneminde belediye binası, kütüphane gibi kamuya açık alanlarda kurulan, dezenfektan otomatlarının içine yerleştirildi. 

Şehir yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kremlerin, 30 faktör koruyuculu olduğu, alerjen madde içermediği duyuruldu. Belediye bu hafta Salı günü de açık alanda çalışan personele güneş kremi dağıtılacağını duyurmuştu. 

"Zamanın nabzını tutuyoruz" şeklinde açıklama yapan Belediye Başkanı Elke Christina Roeder, yaz başında pandemi döneminde kullanılan dezenfektan istasyonlarının güneş kremine uygun hale getirildiğini belirtti.

Güneş kremi istasyonları; belediye binası, şehir kütüphanesi ve mezarlık ile itfaiye teknik merkezi, geri dönüşüm merkezi gibi kamuya açık alanlara yerleştirildi.

Proje bazında uygulanan çalışmanın başarılı olması halinde gelecek yıl daha geniş bir bölgede istasyonların kurulacağı belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş