Rotterdam Savcılığından yapılan açıklamada, Ekvador'dan Antwerpen Limanı'na, oradan da Vlissingen Limanı'na gelen bir gemideki 2 konteynerde, güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde toplam 1 ton 279 kilogram kokain ele geçirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, kokainin Vlissingen kentinde bir şirkete gönderilmek üzere yola çıkarılan muz yüklerinin arasına saklandığı kaydedildi.  Açıklamaya göre bir konteynerde 150 kiloluk paketler, diğer konteynerde ise toplam 1129 paket bulundu.

Savcılık açıklamasında ele geçirilen kokainin satış değerinin 95 milyon euro olduğu aktarıldı. Savcılık ayrıca olayda adı geçen Vlissingen'deki şirketin kokain kaçakçılığına karıştığı yönünde bir kanı oluşmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada uyuşturucunun imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda’ya yurtdışından gelen ve ele geçirilen uyuşturucunun çoğu Rotterdam limanında yakalanıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde polis ve liman görevlileri iki büyük uyuşturucu sevkiyatını ortaya çıkarttı. Bu baskınlarda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 200 milyon euronun üstünde olduğu kaydedildi.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Savcılık

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.