Avrupa'daki en yoğun elli istasyonu değerlendiren ABD'li tüketici kuruluşu Consumer Choice Center’a göre Hollanda’nın Utrecht Centraal ve Amsterdam Centraal istasyonları ilk onda yer aldı. Listenin birinciliğini ise İsviçre'nin Zürih kentindeki istasyon aldı.

Araştırmada, diğer hususların yanı sıra açılış saatleri, mağaza gibi tesisler, engelliler için erişilebilirlik, diğer istasyonlarla bağlantılar ve trenlerin ne sıklıkla geciktiği incelendi. Ayrıca yolcuların istasyonda rahatça bekleyip bekleyemeyeceği, taksilere ulaşım  ve yolcular için bilgi sağlanıp sağlanmadığı konularında da karşılaştırma yapıldı.

Listenin başında İsviçre'nin Zürih kentindeki istasyon yer alırken, onu büyük bir farkla Avusturya'nın başkenti Viyana'daki ana istasyon takip ediyor. 

Üçüncü sırada Berlin Hauptbahnhof ve dördüncü sırada ise İsviçre'nin başkenti Bern'deki istasyon yer almakta. Utrecht Centraal listede beşinci sıraya yerleşirken, Amsterdam Centraal sekizinci sırada bulunmakta.

Listeye göre ilk on istasyon şu şekilde sılandı:
1 İsviçre - Zürih Hbf
 2 Avusturya - Viyana Hbf
 3 Almanya - Berlin Hbf
 3 İsviçre  - Bern
 5 Hollanda - Utrecht Centraal
 6 Almanya - Frankfurt Hbf
 7 İtalya - Napoli Merkez
 8 Hollanda - Amsterdam Centraal
 9 Fransa - Gare du Lyon
 10 Norveç - Oslo Merkez İstasyonu

Son 10’da 6 Alman istasyonu yer aldı
İlginç bir şekilde, son altı sıranın tamamı Alman istasyonlarından oluşmakta. Avrupa’daki 50 istasyon arasında en kötüsü Bremen'in merkez istasyonu. Buradaki trenlerin yaklaşık yüzde 39'u en az beş dakikalık bir gecikme yaşıyor.

Araştırmacılara göre birçok Alman istasyonunun bu kadar kötü puan almasının nedeni, hükümetin geçen yıl ucuz tren bileti uygulamasını başlatmış olması. Bu sayede Almanlar ayda 9 euro karşılığında sınırsız tren yolculuğu yapabildi. Bu durum yolcu sayısında büyük bir artışa neden olurken, tren sisteminin bu uygulamaya hiç hazırlıklı olmadığı da anlaşılmış oldu.

Listenin son on istasyonu:
40 İtalya - Floransa Santa Maria
41 Finlandiya - Helsinki Merkez Sta
42 Fransa Haussmann-Saint
43 Fransa Chatelet-Les Halles
44 İngiltere - Birmingham 
45 Almanya - Essen Hbf
46 Almanya - Berlin Ostkreuz
47 Almanya - Berlin-Gesundbrun
48 Almanya - Berlin Zoologischer
49 Almanya - Münih-Pasing
50 Almanya - Bremen Hbf

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.