Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) tarafından yapılan açıklamada, Noord-Brabant ve Limburg bölgeleri için turuncu alarm verildiği belirtildi. Kıyı kesimler hariç diğer bölgelerde alarm seviyesi ‘sarı’ya çıkartıldı.

Açıklamada yer yer yağış nedeniyle yollarda buzlanma meydana geleceği belirtilirken Güney Limburg bölgesinde sabah saatlerinde yoğun sis görüleceği belirtildi. Buzlanmanın öğle saatlerine doğru etkisini yitireceği öngörülüyor.

Rijkswaterstaat trafiğe çıkacak sürücülere "Hızınıza dikkat edin ve ani değil, kademeli olarak fren yapın" tavsiyesinde bulundu. Kurum, buzlanma uyarısı yapılan bölgelerdeki otoyolların gece boyunca tuzlandığını belirtti.

Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın

Perşembe günü onlarca kaza oldu,
Ülkenin doğu ve güneyindeki yollarda Perşembe gece saatlerinde  kişi hayatını kaybetti
artan buzlanma nedeniyle birçok sorun yaşandı. Gelderland'daki Zelhem kasabası yakınlarında kaygan yolda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

Diğer birçok yerde de kazalar meydana geldi. Achterhoek bölgesinde, Hengelo ve Apeldoorn arasındaki A1 otoyolunda ve Limburg'daki A2 otoyolunda onlarca kaza meydana geldi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.