2022 FIFA Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor. Louis van Gaal yönetimindeki Hollanda takımı da galibiyete ulaşmak için mücadelesini veriyor. Takımı desteklemek isteyen bazı taraftarlar Katar’a giderken, Hollanda’da da sokaklar yılın en güzel “oranje” sokağı olmak için yarışıyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en güzel oranje sokağı unvanını almak için çaba gösteren Den Haag şehrindeki Marktweg sakinleri tüm sokağı turuncuya boyadı.

Oranjestraat03

Mahalle sakini ve sokağın turuncuya boyanmasına önayak olan Danny van Dijk, basına yaptığı açıklamada Belediye Başkanı’nın sokağı ziyareti öncesinde üzerinde “Mooiste Oranjestraat van Nederland 2022” yazan bir tabela aldıklarını dile getiriyor. 

Oranjestraat04

Geçtiğimiz yıllarda Hornbach ve Veronica tarafından ulusal olarak düzenlenen yarışmayı bu yıl kimin yaptığı ve sonuçları nasıl aldığı bilinmiyor ama Danny van Dijk “Aslında resmi onay olması da gerekmiyor, biz sadece en güzel Oranjestraat olduğumuzu biliyoruz.” şeklinde açıklıyor.

Oranjestraat01

Geçtiğimiz hafta Marktweg’e gelerek sokağa üzerinde “Mooiste Oranjestraat van Nederland 2022” yazan tabelayı asılmasını sağlayan Belediye Başkanı Jan van Zanen’ın sözcüsü “Belediye Başkanımız mahalle sakinlerinin isteklerini gerçekleştirdi ve tabelayı takdırdı. Önemli olan buradaki dayanışma ve zaten Marktweg bizim için de en güzel Oranje sokaklarından biri.” dedi.

Oranjestraat02

©Sonhaber.eu
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.