2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Cuma günü itibariyle başladı. EURO 2024 ‘de D grubunda yarışacak olan Ronald Koeman yönetimindeki Hollanda takımı da galibiyete ulaşmak için mücadelesini veriyor. Takıma destek vermek için her yıl sokaklar turuncu renkli süslerle kaplanıyor. Farklı şehirlerdeki sokaklar yılın en güzel “oranje” sokağı olmak için yarışıyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en güzel oranje sokağı unvanını almak için çaba gösteren Den Haag şehrindeki Marktweg sakinleri tüm sokağı turuncuya boyadı. Mahalle sakinlerinin bu çabaları bir kez daha sonuç verdi ve sokak “Hollanda’nın en güzel Oranje sokağı” seçildi.

oranje01

Sokakta kilometrelerce bayrak asılı ve tüm evler ve elektrik direkleri tamamen turuncuya bürünmüş durumda. 

oranje 02

Mahalle sakini ve sokağın turuncuya boyanmasına önayak olan Danny van Dijk, basına yaptığı açıklamada “Bunun için çok çalıştık. On kişiyle yedi hafta çalıştık. İşten izin aldılar. Zor bir işti" dedi.

Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor

oranje straat

Bu çalışmanın önemli olduğunu ve temelde birlikteliği simgelediğini belirten Van Dijk "Burası çok kültürlü bir mahalle. Bu çok önemli" dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş