Den Haag bugün iki farklı gösteriye ev sahipliği yapacak. Binlerce çiftçi Zuiderpark’da bir araya gelirken, çevreci aktivistler de A12 karayolunu kapatacak. Belediye güvenlik ve kamu düzeni gerekçesiyle acil durum ilan etti.

Farmers Defence Force (FDF) protestosu
Farmers Defence Force (FDF) liderliğindeki çiftçiler, hükümetin nitrojen emisyonlarını sınırlama politikasına ve doğal rezervlerin yakınındaki çiftliklerin zorla satın alınmasına tepki gösteriyor.

FDF, belediyeye protesto eylemine yaklaşık 25 bin katılacağını bildirdi. Belediye maksimum katılımcı sayısı belirlenmediğini ancak eylem alanında sembolik olarak tarım aracının yerleştirilebileceğini açıkladı.

Sabah saatlerinde gelen bilgilere göre polis Alphen aan den Rijn yakınlarındaki N11'de düzinelerce traktörü durdurdu. ANWB'nin bildirdiğine göre, Westland'dan Den Haag’a gitmek için yola çıkan çiftçiler de durdurularak geri gönderildi.

Den Haag belediyesinden yapılan son açıklamada şehre girmeye çalışan traktörlerin geri gönderileceği ve şehir genelinde kamu düzenini ve güvenliğini bozmamak adına acil durum planının devreye girdiği belirtildi.

Farmers Defence Force (FDF) buğuna kadarki en büyük gösterisini bugün Den Haag Zuiderpark'ta yapacak. FDF saat 12:00 ila 16:00 arasında gerçekleşecek protesto eylemini kendini politik olmayan bir özgürlük hareketi olarak tanımlayan Samen voor Nederland hareketi ile birlikte düzenliyor.

Extinction Rebellion protestosu
Çevreci aktivistlerden oluşan Extinction Rebellion isimli grup, fosil yakın sübvansiyonlarına karşı düzenlediği protesto eyleminde Den Haag’dan geçen A12 otoyolunun Utrechtsebaan mevkini kapatacak.

Belediyenin gruba şehir içinde eylem yapmak için yer gösterdiği ancak grubun otoyolda eylem yapmakta ısrar ettiği belirtiliyor. Belediye dün itibariyle Utrechtsebaan yolunu siyah brandalı panellerle kapattı.

Extinction Rebellion’un  eylemine en az 2800 kişinin katılacağı belirtiliyor.Grup, A12'yi daha önce de beş kez kapattı.

Sabah saatlerinde Den Haag'a gitmek için yola çıkan çiftçiler:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.