İlk ve Ortaöğretim Bakanı Dennis Wiersma (VVD) Amsterdam’da İslami Eğitim Vakfı’na bağlı Cornelius Haga Lisesi’nin istenen şartları yerine getirmemesi halinde bir dizi yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

Wiersma Meclis’e yazılı olarak gönderdiği açıklamada, Eğitim Müfettişliği tarafından yapılan araştırma sonuçlarını referans göstererek, okulun bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini aksi halde farklı bir yaptırım uygulamak için çekinmeyeceğini dile getirdi.

Eğitim kalitesi "çok zayıf"
Eğitim Müfettişliğinin okul hakkında yaptığı araştırmanın sonucuna göre, okulun eğitimin kalitesi "çok zayıf". 

Okul hakkında verilen raporda ders kalitesinin yükseltilmesi gerektiği belirtirken, öğrencilerin daha dikkatli olmaları ve öğretmenlerin öğrenciler arasındaki farklılıkları daha fazla hesaba katması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Müfettişlere göre okul yönetimi; ayrıca öğrencilerin kendilerini güvende hissedip hissetmediklerini belirleyerek, bir güvenlik politikası oluşturmak zorunda.

En fazla bir yıl zaman tanındı
Raporda okulun gerekli düzenlemeleri yapabilmesi için bir yıllık bir süre tanındığı belirtiliyor. İstenilen şekilde ve zamanda bu değişikliklerin yapılmaması halinde okula mali yaptırımlar uygulanacak.

Daha önce de tartışmalara konu olmuştu
NOS haber sitesinde konu ile ilgili yer alan haberde, okulun bağlı bulunduğu İslami Eğitim Vakfı’nın, raporun yayınlanmaması için mahkemeye başvurduğu ancak hakimin bu isteği kabul etmediği belirtildi.

Haberde; daha önce Haga Lisesi’nin eğitim kalitesiyle ilgili ve okulun öğrencilere ‘demokrasi ve hukukun üstünlüğü değerlerini yeterince öğretmemesi’ nedeniyle, tartışmalara konu olduğu kaydedildi. Bu nedenle okula karşı birkaç dava açıldığı hatırlatıldı. 

“Sabrım tükendi”
Bakan Wiersma, Meclise gönderdiği açıklamada müfettişlerin okul hakkındaki bulgularını “büyük bir endişe ve kızgınlıkla" incelediğini belirtirken, “Cornelius Haga Lisesinin daha iyi bir eğitim sunamaması, her şeyden önce öğrenciler için korkunç bir haber. Bu onların gelişimi pahasına olan bir durum.” ifadesini kullandı.

Okula karşı sabrının tükendiğini belirten Bakan Wiersma, ‘yıllarca süren endişe verici bu durumun’ devam etmesine izin veremeyeceğini sözlerine ekledi.

'Yasal işlemlere çok fazla odaklanılıyor'
Açıklanan raporla ilgili okul yönetimine acil harekete geçme çağrısında bulunan Bakan, yönetimin zamanını yasal prosedürler yerine daha fazla öğrencilere vermesi gerektiğine dikkat çekti. 

Bakan, okulla ilgili müfettişlikten yeni raporlar gelmesini beklediğini ve "başka adımlar" atabileceğini açıkladı. 

Yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra da bir açıklama yapan Bakan Wiersma, “bu son şans” ifadesini kullanırken, ebeveynlere çocuklarını Cornelius Haga okuluna göndermemeleri tavsiyesinde bulundu ve “Gerçekten çok kötü bir okul” ifadesini kullandı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın