GGD ve Amsterdam UMC ortaklığı olan Argos Amsterdam Twitter hesabından paylaşılan bir tweet’de Amsterdam’da görülen korona vakalarının çoğunun Omicron varyantı kaynaklı olduğu belirtildi.

Argos Amsterdam mesajında; Salı günü analizi yapılan 106 testin 63'ünde, başka bir değişle vakaların yüzde 59'unda omicron varyantı tespit edildiği kaydedildi.

GGD ve Amsterdam UMC 2 Aralık tarihinden itibaren şehirde alınan testlerin sonuçlarını inceliyor. Elde edilen sonuçlar Omicron varyantının toplum içinde hızlı bir şekilde yayıldığını gösteriyor. Şehirdeki omicron varyantlı vaka sayıları geçtiğimiz hafta yüzde 3 seviyelerindeyken dün yüzde 59’a çıkmış olduğu görülüyor.

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan bir açıklamada da ocak ayı öncesinde omicron varyantının tüm ülkede baskın karakter olacağı uyarısı yapılmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU