Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Utrecht’te kent içi ulaşımda araçların hız limiti saatte 30 kilometre ile sınırlandırılmak isteniyor. 

AD gazetesinin haberine göre;  Belediye başkanları bu konuyla ilgili kabineye ve Temsilciler Meclisine başvurdu.

Dört büyük şehirde getirilmek istenen ve hemen hemen bütün şehir içi yollarda geçerli olacağı düşünülen uygulama ile ölümcül yol kazalarının sayısının önemli ölçüde azalacağı tahmin ediliyor.

Mevcut sistemde, dört şehirdeki yolların neredeyse yarısında saatte maksimum 30 kilometre hız sınırı uygulanmakta. Ancak belediyeler bunu şehir geneline yaymayı istiyor.

Amsterdam belediye meclisi üyesi Egbert de Vries, AD'ye verdiği demeçte trafik mağdurlarının yüzde 80'inin saatte maksimum 50 kilometre hız sınırı bulunan yollarda yaşandığını belirtti. 

“Eskiden şehirlerde arabalara çok fazla yer verirdik, şimdi yaşam kalitesi her şeyden önemli.” diyen De Vries, şehir içinde özellikle yayalar ve bisiklet kullananların korunması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bu öneriye destek veren Yol Güvenliği Araştırma Vakfı (de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid - SWOV) verilerine göre 2020'de trafikte 229'u bisikletçi ve 41'i yaya olmak üzere 610 kişi hayatını kaybetti.

SWOV’ye göre, hız sınırı saatte 50 kilometreden 30 kilometreye düşürülmesi halinde ölüm oranlarında da düşme yaşanacaktır.

Daha önce Leiden ve Groningen'de birçok yolda maksimum hızın saatte 30 kilometre olacağına karar verilmişti. Bu yıl Gouda’da da yerleşim alanlarında saatte maksimum 30 kilometre hız haddi getirildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU