Kahramanmaraş depremi sonrası Pazartesi akşamı Türkiye’ye giden Hollanda Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi (USAR), Hatay’da 6 kişiyi enkazdan sağ çıkardı.

Salı günü Hatay’a varan 65 kişi ve 8 özel eğitimli köpekten oluşan Hollanda ekibi, bölgede 4 ayrı grup halinde çalışmalara başladı.

Özel eğitimli asker, polis, itfaiye ve ambulans çalışanlarından oluşan USAR ekibi, 7 gün 24 saat kesintisiz arama kurtarma yapıyor.

USAR yetkisi Jop Heinen tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda sabah saatlerine kadar 6 kişinin enkaz altından kurtarıldığı belirtildi.

Yapılan paylaşımdan sonra bir kişinin daha enkaz altından sağ olarak kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Rutte, Erdoğan ile görüştü
Bu arada Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Salı akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar telefonla arayarak, yardım teklifinde bulundu. Rutte, Hollanda'nın her türlü yardıma ve uluslararası koordinasyon sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Hollanda Başbakanı, Pazartesi sabahı Erdoğan’la görüşerek deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajını iletmişti. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'na göre, felaket bölgesinde 8 Hollanda vatandaşı kayıp.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.