Shiva Claire Maine, Hollanda Heemstede doğdu ve orada büyüdü. Çocukluğunda başlayan Ortadoğu ve doğu kültürlerine olan merakı onu önce Fas’ın ortasında bir çöle, sonra da o bölgede bitmek bilmeyen derin bir yolculuğa çıkardı ve Türkiye’de son buldu.

Hollandalı Shiva, hayatının bir noktasında Ortadoğu ve doğu kültürlerine olan merakı sayesinde Fas'ın ortasında bir çöle, sonra da o bölgede bitmek bilmeyen derin bir yolculuğa çıktı. Dinler Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra staj yapmak için Ürdün'e gitti. Oradan Fas, Ürdün, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar birçok ülkede yaşadı ve seyahat etti. Deyim yerindeyse kendini aramak için çöllere düşen Shiva Claire Maine, İslamiyet'i seçtiği Türkiye’ye kadar geldi.

İsmini Süreyya olarak değiştiren Shiva, hayatında aldığı radikal kararlar ve dönüm noktalarını  ve İslamiyet'i seçtiği Türkiye’ye uzanan hikayesini, Habertürk’ten Didem Arvas’a verdiği röportajda anlattı. 

Hollanda'da dindar olmayan bir evde büyüdüğünü belirten Maine, diğer Hollandalılar gibi Noel ve diğer dini günleri kutladıklarını, ancak ebeveynlerinin dindar olmadığını söyledi. 4-5 yaşlarında annesinden bulduğu bir kitapla Fas hakkında hayatının merakının başladığını belirten Maine, daha sonra bu merakının onu İslam'a kadar getirdiğini ifade etti.

Maine, seyahatlerinin kendisi üzerindeki etkisi hakkında da konuştu. Seyahat ederken tek ve yüce olanla daha güçlü bir irtibat hâlinde hissettiğini söyleyen Maine, doğru zamanda doğru insanlarla buluştuğunu ve aynı zamanda kötü insanlardan gelecek tehlikelerden korunduğunu hissettiğini dile getirdi. Kendisini şu an bulunduğu yere getiren noktaların bu olduğunu düşünen Maine, İslam'ı seçmeden önce Hinduizm ve Budizm gibi farklı dinleri araştırdığını ve yoga yapmaya başladığını ifade etti.

Hollandalı Shiva, seyahatleri sırasında arayış içinde olduğunu ve bu arayışın kendisini İslamiyet'e yönelttiğini belirtiyor. Bir süre önce İslam Araştırmaları merkezinde sorularını sorduğunu ve daha sonra eline geçen bir kitabın, Kur'an'daki mucizelerin bilimsel kanıtlarını ortaya koyduğunu ve bu bilimsel kanıtların İslam'a yönelmesinde önemli bir rol oynadığını ifade ediyor. Maine, İslamiyet'in kendisine huzur ve sakinlik verdiğini, Allah fikrine hazırladığını ve kendisini İslam'ın doğru yolu olduğuna ikna ettiğini dile getiriyor.

Röportajda Türkiye'ye gelişi hakkında da konuşan Maine, European Voluntary Service (Avrupa Gönüllü Hizmeti) için gönüllü olarak çalışırken, Dubai’de eşi ile tanıştığını ve daha sonra evlenmeye karar verdiklerinde Türkiye'ye geldiğini belirtti. Maine Türk kültürünün kendi kültürüyle benzerlikler gösterdiğini arada ufak farkların olduğunu belirtirken, kendisini şuanda kocasından daha çok Türk gibi davrandığını dile getirdi. 

Maine son olarak, farklı kültürlerin en iyi yanlarını almanın çok güzel olduğunu ve pek çok kültürü görmüş olmanın önemli bir zenginlik ve talih olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Haber Türk'te yer alan röportajı okumak için bu linke tıklayın.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Haber Türk

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.