Den Haag’daki Türk İslam Kültür Vakfı, Hollanda Türk Federasyonu ve Umut Köprüsü insani yardımlaşma ve dayanışma vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen "Türkiye'de Engelli Vatandaşları Sevindiriyoruz" kampanyası büyük ses getirdi. Kampanya kapsamında birçok tekerlekli ve akülü sandalyeler ile ihtiyaç malzemelerini Yozgat, Elazığ, Ardahan, Karaman, Çorum, Kayseri ve Kırşehir illerindeki engelli vatandaşlara ulaştırıldı. Ayrıca yapılan 14 tır insani yardım malzemesi ve 250 bin euro nakit yardımı depremden etkilenen bölgelerde bulunan depremzedelere ulaştırıldı.

002-1

Türk İslam Kültür Vakfı başkanı Tahsin Çetinkaya engelli sandalyelerinin dağıtımında yaptığı konuşmada, “Hayırseverlerin desteği ile temin edilen 50 adet tekerlekli ve 80 civarında akülü sandalyenin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara verilmesi için organizasyonun yapıldığı Gölbaşı'nda bulunuyoruz. Engelli bireylerin artık sadece ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu düşünüyoruz ve onların toplumda gerçek yerlerini alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli vatandaşlarımıza dağıtılacak bu araç gereçlerin kendilerine hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadesini kullandı.

IMG-20240124-WA0010 (1)

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çetinkaya, “Başta Hollanda Türk Federasyonu Genel Başkanı Sn. Murat Gedik, Türk İslam Kültür Vakfı yönetimi, Umut Köprüsü yardımlaşma ve dayanışma vakfı komisyonu ve Ülkem Kadın Kolları olmak üzere, projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Çetinkaya, Ankara gümrük müdürlüğünde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle akülü araçların dağıtımında gecikmeler yaşanacağı için üzüntü duyduklarını belirtirken, “Engelli kardeşlerimizden ve sizlerden özür diliyoruz. En kısa sürede bu sorunu çözerek söz verdiğimiz şekilde araçları engelli vatandaşlarımıza ulaştırmayı umut ediyoruz.” Şaklinde ifade kullandı.

000

Son olarak, Hollanda’dan giden ekibi ağırlayan ve projeye destek veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür eden Çetinkaya, ayrıca MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin ve tüm Gölbaşı halkına da çabalarından dolayı teşekkür etti. “Sizlerin varlığı bize güç veriyor.” diyen Çetinkaya, “Ankara-Gölbaşı projemizi tamamladık ve engelli kardeşlerimize 77 adet akülü araç, 50 tekerlekli sandalye ve 1 lift hasta transfer aracını ulaştırdık.” dedi.

Haber: Sedat Tapan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.