Bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türkiye ve Suriye'de deprem bölgelerine mali destek toplamak amacıyla bir konferans düzenlendi. Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nda konuşan Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher Türkiye’ye 10 milyon euro ek destek verileceğini açıkladı.

Schreinemacher  verilecek desteğin Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım yaşanan bölgelerin yeniden inşası için kullanılacağını kaydetti. 

Hollanda, Türkiye ve Suriye için acil yardım amacıyla Giro555 üzerinden 49,7 milyon euro destek topladı. Yapılacak10 milyon euroluk ek desteğin hem depremzede bölgeleri için hem de Suriyeli mülteciler için harcanacağı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il ve Suriye'nin kuzeyi için mali destek vermek için yapılan toplantıya AB'ye üye, aday ve potansiyel aday ülkeler, komşu ve ortak ülkeler, Rusya haricindeki G20 üyeleri, Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri, Birleşmiş Milletler (BM), insani yardım aktörleri ile Avrupalı ve uluslararası finans kuruluşları davet edildi. 

Toplantı başta bu ülkeler olmak üzere dünyaya özellikle “Türkiye'de daha fazla acil yardım, kurtarma ve yeniden yapılanma” için destek çağrısı yapmayı hedefliyor.

6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla insan öldü. Milyonlarca Türk ve Suriyeli evsiz kaldı. Sadece Türkiye'de, Birleşmiş Milletler'e göre zarar 100 milyar euroyu buluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.