Kendisini “demiryollarının Easyjet’i” olarak tanıtan GoVolta'nın kurucusu Hessel Winkelman, Volkskrant gazetesine verdiği demeçte, önümüzdeki yıl ilkbahardan itibaren, kendi şirketi üzerinden satılan biletlerin diğer şirketlere göre yüzde 70 daha düşük fiyatlı olacağı müjdesini verdi.

Winkelman, GoVolta'dan bilet alanların, yolculuk sürelerinin biraz daha uzun süreceğini ancak fiyatların 10 euroya kadar düşeceğini belirtti. Örneğin, Amsterdam'dan Paris'e yapılacak bir yolculuk 6,5 saat, Berlin’e yapılacak seyahat ise 8 saat sürecek.

Gazeteye göre GoVolta, gelecek yıl 1 Mayıs'tan itibaren Berlin'e ve 14 Haziran'dan itibaren de Paris'e seferlere başlayacak. İkinci sınıfta standart bir koltuğun fiyatı 10 euro'nun altında olacak.

Nasıl bu kadar ucuz olabilir? 
Winkelman açıklamasında ikinci el ekipman kiraladıklarını, bunun maliyetlerde yarıdan fazla tasarruf sağladığını belirtti, “Dahası, günde bir kez seyahat ediyoruz, bu nedenle trenlerin dolu olmasını bekliyoruz. Doluluk oranı yüksek olduğunda maliyetleriniz de daha düşük oluyor” dedi.

Açık erişim mevzuatı
Volkskrant'a göre GoVolta, demiryolu şirketlerinin imtiyazları olmadığı halde sınırlı koşullarda tren işletmelerine izin veren açık erişim mevzuatından yararlanıyor. Aslında Hollanda Demiryolları (NS) şu anda Hollanda'dan kalkan uluslararası tren seferleri yapmasına izin verilen tek şirket.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş