HOLLANDA

Hollanda’dan gönderilen nakliye uçağı Türkiye’ye indi

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardım amacıyla Hollanda Savunma Bakanlığına ait tıbbi imkanlara sahip "C-130 Hercules" nakliye uçağı, 21 kişilik sağlık ekibi ile birlikte Antalya Havalimanı'na indi.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetlerinin "uçak ambulansı" 21 kişilik ekiple operasyonlarını Sağlık Bakanlığı ve AFAD ile eşgüdüm halinde yürütecek.

Uçuş başına yaklaşık 70 hasta ve yaralıyı taşıyabilecek biçimde dönüştürülen nakliye uçağıyla deprem bölgelerindeki hasta veya yaralılar, Hollandalı sağlık uzmanlarınca tıbbi tahliye operasyonuyla başka bölgelerdeki sağlık kuruluşlarına nakledilecek.

Hollandalı arama kurtarma ekibi, 11 kişiyi enkazdan sağ kurtardı
Hollanda Arama Kurtarma timi USARNL'nin 65 kişilik arama kurtarma ekibi, 8 uzman köpekle 7 Şubat'tan bu yana Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Günyazı Mahallesi'nde çalışmalarını sürdüren ekip, bugüne kadar 11 kişiyi enkazdan sağ çıkarmayı başardı.

Farklı medya kuruluşlarında çıkan bilgilere göre Türkiye’de deprem felaketinde kendisinden haber alınamayan bazı Hollandalılar da bulunmakta. En son bilgilere göre 3 Hollandalı depremde hayatını kaybetti. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol