Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için Hollanda'da oy verme işlemi, 24 Mayıs'ta yerel saatle 22.00'de sona erdi. Oy pusulaları mühürlenerek Almanya'nın Köln kentine gönderildi. 

Hollanda'da kullanılan oylar daha sonra Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilmek üzere Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye'ye götürülecek.

Rotterdam, Amsterdam ve Deventer seçim bölgelerinde 20-24 Mayıs'ta ve Eindhoven’da ise 20-21 Mayıs’ta kullanılan oyların bulunduğu pusulalar, beyaz diplomatik torbalar içinde konsolosluklara teslim edilmişti. 

Mühürlenen torbalar sandık saklama komisyonu ve siyasi parti temsilcilerinin nezaretinde konsolosluklardan alınarak kargo araçlarına konuldu. Araçlar daha sonra Köln Havalimanı'na doğru yola çıktı.

Almanya'nın bazı bölgelerinde kullanılan oylar ile Hollanda'da kullanılan oyların yer aldığı pusulalar YSK’ya teslim edilmek üzere Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Köln'den Türkiye'ye götürülecek.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.