Meslek eğitimi veren ortaokulların konseyi MBO Raad tarafından yapılan bir açıklamada, meslek eğitimi okullarında sınıfta telefon kullanımının sınırlandırılması gerektiği belirtildi.

Pazartesi günü Trouw gazetesine bir demeç veren MBO Raad Başkanı Adnan Tekin, öğrencileri korumak adına okullarda daha sıkı bir politikaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi ve “sektör olarak sorumluluk almalıyız” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin konsantrasyonu ve zihinsel refahı açısından, mobil telefonların sınıf dışında tutulması gerektiğini dile getiren Tekin, “Öğrencileri kendilerine karşı korumak bizim yararımıza olacaktır." dedi.

Ancak herkes, bu konuda MBO Raad ile hemfikir değil. MBO öğrencilerini savunan bir çıkar grubu, öğrencilerin yüksekokullar ve üniversitelerde olduğu gibi aynı şekilde muamele görmesi gerektiğini ve öğrencilere böyle bir yasak getirilmemesi gerektiğini düşünüyor. 

Hollanda'da imam yetiştirme eğitimi rafa kaldırıldı! Hollanda'da imam yetiştirme eğitimi rafa kaldırıldı!

Sınıfta Telefon Yasağı 
Bu yılın başından itibaren ortaokul öğrencileri sınıfta cep telefonu kullanamıyor. Bazı okullarda çocuklar teneffüslerde ve mola zamanlarında cep telefonlarını kullanabiliyor, ancak ders zili çaldığında telefonlarını kilitli bir dolaba koymaları gerekiyor.

Yasağın başlangıcında özellikle öğrenciler için alışması biraz zaman aldı, ancak ilk deneyimler olumlu. Öğrenciler yeniden birbirleriyle konuşuyor ve derslerde daha sakin ve odaklanmış oldukları görülüyor. 

Cep telefonu yasağı bu yıl Eylül ayından itibaren ilkokullarda ve özel eğitim veren okullarda da geçerli olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.