HOLLANDA

Hollanda’da zayıflamak için diyabet ilacı kullananların sayısı 9 kat arttı

Kilo vermek isteyen vatandaşlar arttıkça içerisinde tokluk hissi yaratan etken madde bulunan diyabet ilaçlarını kullananların sayısı da rekor kırıyor.

Abone Ol

Dünya çapınca tedarik sıkıntısı yaşanan diyabet ilaçları aynı zamanda kilo vermek isteyenler arasında da oldukça aranan ilaçlar haline geldi. Yapılan bir araştırmaya göre Hollanda’da kilo vermek için, içerisinde semaglutide veya iraglutide etken maddeleri bulunan ilaçları kullananların sayısında rekor düzeyde artış yaşandı.

Geçen yıl Hollanda’da 100 binden fazla vatandaşın kilo vermek için içerisinde tokluk hissini yaratan etken madde bulunan bir ilaç kullandığı belirtildi. Bu tür ilaçları kullananların sayısı beş yıl öncesine göre dokuz kat arttı.
 
En çok kullanılan ilaçların başında içinde semuglatide etken maddesi bulunan Ozempic ilacı geldi. Aynı şekilde geçen yıl zayıflamak için yaygın olarak kullanılan bir diğer ilaç da içerisinde iraglutide etken meddesi bulunan Saxenda.

Ozempic ve Saxenda'nın yanı sıra zayıflama ilacı Wegovy de giderek daha fazla reçete edilmeye başlandı. Çoğu kullanıcıya ilaçların geri ödemesi yapıldı.

Sözü edilen etken maddeler kişinin daha uzun süre 'tok' hissetmesini sağlıyor ve dolayısıyla kullanan kişiler daha az yemek yeme ihtiyacı hissediyor.

Bazı uzmanlar, bu tür ilaçların sorunu sadece geçici olarak çözdükleri için eleştiriyor. Bu uzmanlara göre, kilo vermek için gerçekten sağlıklı yaşamaya başlamak en öncelikli kural olmalı.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) rakamlarına göre, şu anda ülkemizdeki yetişkinlerin yarısı aşırı kilolu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol