Yaklaşık bir yıldır devam eden soruşturma üç kişinin gözaltına alınması ile sonuçlandı. Telegraaf gazetesinde yer alan habere göre, internet üzerinden Phishing yöntemi ile insanların kimlik bilgilerini kopyalayarak bu kişileri dolandıran üç bilgisayar korsanı yakalandı. 

Yakalanan kişilerin dolandırdıkları hesaplar üzerinden toplam 1,2 milyon euro çaldığı açıklandı.

Midden-Nederland Emniyetinden gazeteye yapılan açıklamada, yaşları 26,27 ve 33 olan üç erkeğin gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan kişilerin ikisinin ikamet adresinin Enschede olduğu üçüncü kişinin ise ikamet adresinin bilinmediği aktarıldı. 

Zanlılardan iki tanesinin Romanya’da yakalandığı belirtilen açıklamada, yakalanan kişilerden bir tanesinin kız arkadaşının da dolandırıcılıkla ilgisi olduğu ve arandığı kaydedildi.

Adamların ne zaman tutuklandıkları açıklanmadı ancak yaklaşık bir yıl önce veri tabanlarındaki şüpheli bir telefon numarasını kontrolü sırasında zanlıların bilgilerine ulaşıldığı ve soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği belirtildi.

Polis açıklamasında yakalanan bilgisayar korsanlarının bine yakın kişiyi dolandırdığı ancak sayının daha fazla olma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Phishing nedir?
Bilgisayar korsanlarının son dönemlerde sıklıkla kullandığı dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan phishing, önemli bilgilerinizle işlem yapabildiğiniz herhangi bir web sitesinin birebir kopyasının hazırlanması ile yapılmakta. 

Örneğin üyesi olduğunuz ve sıklıkla alışveriş yaptığınız bir online alışveriş sitesinin birebir aynısı yapılarak tarafınıza bir e-posta gönderilmekte. Bu e-posta içerikleri genellikle “bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor”, “%50’ye varan indirim fırsatını kaçırmayın” gibi konu başlıklarıyla yollanıyor. 

Bazı phishing örnekleri gerçekten orijinal siteyi başarılı bir şekilde taklit etmekte ve gerçeğinden ayırt etmek, görsel anlamda zor olabiliyor. Böyle bir durumda elbette hedef kişi e-posta içerisindeki linke tıklayarak korsan siteye ulaşıyor.

Kullanıcı; korsan sitenin görünümü, orijinal siteyle tamamen aynı olduğu için bu siteye giriş yaptığı anda tüm kişisel bilgileri otomatik olarak korsanların eline geçmiş oluyor. Hele ki banka sitelerinde böyle bir durumla karşılaşırsanız çok daha büyük risk altında kalmış olabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.