Salı akşamı Gazze'de bir hastanede meydana gelen ve en az beş yüz Filistinlinin ölümüne yol açan, İsrail saldırısının ardından, Rotterdam, Amsterdam ve Den Haag’da yüzlerce kişi sokaklara çıktı. 

Rotterdam Centraal istasyonu, Amsterdam Centraal istasyonu ve Den Haag’da Johan de Wittlaan adresinde bulunan İsrail büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi Filistin bayrakları taşıyarak, 'Katil İsrail' ve 'Özgür Filistin' sloganları attı. 

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren protestoculardan bazıları İsrail bayrağını parçalayarak yaktı.

Büyükelçilik binası girişinde ve çevrede çok sayıda polis görev yaptı.

İsrail Büyükelçiliğin önünde toplanan eylemcilerin akşam boyunca artmaya devam ettiği görüldü. Saat 23.30 sıralarında bir grup sözcüsü, katılan herkese teşekkür etti, bu hafta Cumartesi günü yeni bir protesto gösterisi düzenleneceğini açıkladı. Sözcü daha sonra herkesten evlerine gitmeleri ve saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua etmelerini istendi.

Polis saat 00:30 civarında protestocuların alanı boşaltmasını istedi. Eylemciler saat 01:00 civarında sakin bir şekilde bölgeyi terk etti. 

Salı günü gece saatlerinde yaşanan ve en az 500 kişinin öldüğü Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısının ardından dünyanın farklı ülkelerinde de binlerce kişi Filistin'e destek vermek için protesto gösterileri düzenledi.

Rotterdam israil protesto

Amsterdam filistin

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş