Hollanda'da hükümet yılbaşında havai fişeklerlerle kutlama yapılmasını yasaklamayı planlarken, başta Polis ve sağlık çalışanları olmak üzere herkesi memnun etti. 

Evcil hayvan sahipleri ve doğa bilimcileri, özellikle kuşlar üzerinde çok olumsuz etkileri olduğu bilinen büyük patlamaların bu yıl yaşanmayacak olmasının sevindirici olduğunu açıkladılar. 

Her yıl binlerce kişinin yaralandığı, yüzlerce kişinin gözlerini kaybettiği, evcil hayvanların ve yabani kuşların kabusu olan havai fişek kutlamalarının yapılmayacak olmasına tek üzülen sektör ise bu işin ticaretini yapanlar oldu. 

Sektör temsilcileri yapmış olduğu açıklamada, yılbaşı için herkesin hazırlıklarını tamamladığını, bazılarının dağıtılacak reklam broşürlerini bile bastırdığını ve büyük bir yatırımın söz konusu olduğunu belirttiler. Hükümet ise, satıştan zarar görecek iş yerlerine maddi destek sağlamayı düşünüyor.

Hollanda'da Aralık ayının bu yıl her zamankinden farklı geçmesi beklenirken, Sinterklaas kutlamalarının iptali ve yılbaşında da havai fişek yasağı alışılmadık bir yıl değişimine şahitlik edilmesine sebep olacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU