Geçici sözleşmeli binden fazla dağıtımcının çalıştığı posta ve kargo şirketi PostNL’de reform niteliğinde değişikliğe gidiliyor. Personel eksiğini kapatmak ve var olan personelini korumak isteyen şirket, geçici süreli sözleşmeleri, sabit sözleşmeye çevirme kararı aldı. 

Bu kararın hem şuanda çalışan hem de yeni işe başlayacak kişiler için geçerli olacağı belirtildi. Bu kararla, geçici sözleşmeye sahip binden fazla posta dağıtımcısı artık sabit bir sözleşmeye sahip olacak.

PostNL firması direktörlerinden Bob van Ierland konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “yeni posta dağıtımcılarının kalıcı bir sözleşme beklentisiyle gelip bizimle çalışmasını sağlamayı umuyoruz. Günümüz koşullarında işgücü piyasasında buna çok ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Van Ierland “Bu adımı, her gün posta teslimatı yapmayı taahhüt eden tüm çalışma arkadaşlarımıza bir takdir ve güven göstergesi olarak atıyoruz.” dedi.

Şirket kurallarına göre posta dağıtımcısı olarak işe başlayan bir kişiye ancak yedi ay sonra kalıcı bir sözleşme teklif ediliyordu.

Hali hazırda şirkette yaklaşık 1500 kişilik bir kadro açığı bulunmakta. PostNL web sitesinde yeri doldurulmak zorunda olunan boş kadronun 1070’inin posta dağıtım bölümünde olduğu görülmekte.

Şirket geçtiğimiz haziran ayında işçi sendikası ile yaptığı görüme sonrasında maaşlara yüzde 8’lik bir zam yapma kararı almıştı. Alınan bu kararla 16 bin 500 posta dağıtıcısının maaşına zam yapıldı. Posta dağıtımcısı açısından personel eksikliği yaşanan bölgelerde ise maaşın yanı sıra 250 euro prim ödeneceği açıklanmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın