Hollanda Demir Yolları’nda (NS) yaşanan personel sıkıntısı tren seferlerinin gecikmeli olarak yapılmasına, bazı seferlerin ise iptal edilmesine neden oldu.

Elde edilen bilgilere göre bugün, Utrecht Central ve Almere Central istasyonları arasında yapılacak tüm tren seferleri saat 19:00’a kadar iptal edildi. Yolculara seyahatlerini Weesp üzerinden planlaması çağrısı yapıldı. Groningen ve Veendam arasındaki seferler ise tüm gün yapılamayacak.

Amsterdam Centraal ve Utrecht Centraal istasyonları arasındaki seferlerin bazıları iptal edilirken, Rotterdam-Utrecht, Alkmaar-Maastricht ve Schiphol-Nijmegen güzergahlarındaki şehirlerarası Intercity seferleri ile Driebergen-Zeist ve Uitgeest arasındaki sprinter sefer sayıları azaltıldı.

NS açıklamasında tren yolcularının seyahatleri için en az 15 dakika gecikme yaşayacaklarını hesaba katmaları istendi.

Tren seferlerinin iptal edildiği veya daha az olduğu ana güzergahlar 
Sefer iptal edilen hatlar:

Utrecht Central ve Almere Centrum arasında
Groningen ve Veendam arasında

Sefer sayısı azaltılan hatlar:
Amsterdam Central ve Alkmaar arasında 
Amsterdam Central ve Utrecht Central arasında 
Schiphol ve Utrecht Merkez İstasyonu arasında (Intercity)
Groningen ve Leeuwarden arasında 
Groningen ve Delfzijl arasında 
Breukelen ve Veenendaal Center arasında (sprinter)
Utrecht Central ve Rotterdam Central arasında (Intercity)

Neredeyse tüm kadrolarda personel eksiği yaşanıyor
NS’e göre önümüzdeki hafta pazartesi günü de Rotterdam, Schiphol ve Arnhem arasında tren sefer sayıları düşürülecek.

NS'de sadece tren sürücüsü/Vatman ve kondüktör eksikliği yaşanmıyor. Şirket bünyesinde aynı zamanda istasyonlardaki Bilgi İşlem, mekanik, güvenlik ve servis personelleri ile mağaza personelinde de sıkıntılar yaşanıyor. Demiryollarında yaklaşık 1100 kişilik kadro açığı bulunuyor.

Altyapıdan sorumlu Devlet Sekreteri Vivianne Heijnen daha önce Temsilciler Meclisi'ne yaptığı bir açıklamada, NS’deki personel açığının uzun süre devam edebileceğini hatta yaz aylarından sonra bu sıkıntının yaşanabileceğini dile getirmişti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın